REKLAM

İki en büyük ittifak uzlaştı: 18 aylık dönüşümlü başbakanlık dönemi başlıyor

Nikolay Denkov ve Mariya Gabriel (arkada) 9 aylık dönüşümlü olarak başbakan olacak

Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar- Demokratik Güçler Birliği (GERB-SDS) ittifakı ile Değişime Devam -Demokratik Bulgaristan (PP-DB) 18 ay süreliğinde 9 ayda bir ortak dönüşümlü yönetim sitemi üzerinde uzlaştı. 


Buna göre, ikinci hükümet kurma görevi dahilinde hükümet kurulacak ve PP-DB'nin başbakan adayı Nikolay Denkov 9 ay süreliğine başbakan olması öneriliyor. Hükümetin meclisten güven oyu alması durumunda GERB-SDS'nin adayı ise Mariya Gabriel Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olacak. 9 aylık süre bitiminde ise başbakan istifa edecek, yerine dönüşümlü olarak Mariya Gabriel geçecek. Nikolay Denkov ise başbakan yardımcısı olacak. 


GERB-SDS'nin başbakan adayı Mariya Gabriel saat 15.00'de Cumhurbaşkanı Rumen Radev'e hükümet kurma görevini iade etti. İkinci hükümet kurma görevi  PP-DB'ye verilecek ve hükümet kurulması konusunda uzlaşmaya varıldı.


240 sandalye sahip mecliste 110'nün üzerinde Mevcut 49. Parlamento'nun iki ittifakın milletvekili dağılımı şöyle :

☑ GERB- SDS : 69 

☑ PP-DB: 64


Bu durumda, iki ittifakın meclisteki toplam sandalye sayısı, güven oylamasında gereken 121 sayısını karşılamaya yetiyor.


Parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında konuşan Başbakan adayları Nikolay Denkov ve Mariya Gabriel tarafından açıklanan ve iki taraf arasında yapılan deklarasyonda 18 aylık zaman diliminde şunları taahhüt ediyor: 

  • Savcılık ve Yüksek Yargı Kurulu yapısındaki değişiklikler için bir anayasa reformu uygulamak; 

  • Sosyal ödemeleri koruyarak ve vergileri artırmadan yüzde 3'e kadar açık veren düzenli bir bütçeyi zamanında sunmak;

  •  Yasama programını uygulamak ve Schengen ve Euro bölgesi katılım önceliklerine uymak; 

  • Bulgaristan vatandaşlarının oylarının adil olmasını garanti altına almak için Seçim Yasasını değiştirmek, böylece makineli oylamaya geri dönülecek ve ayrıca Merkez Seçim Komisyonunun üyeleri değişecek;

  • Parlamento tarafından atanan denetleyici ve düzenleyici kurumlarda görev süresi dolmuş üye ve yöneticileri belirlemek üzere profesyonel ve ahlaki niteliklere sahip bireyleri seçmek amacıyla bir mekanizma geliştirmek;

  • Bulgar güvenlik kurumlarındaki yönetici kadrolarının yabancı etkilerden kurtarmak için yasal değişiklikler yapmak;

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓