REKLAM

Nikolay Denkov'a ikinci hükümet kurma görevi verildi


Bulgaristan'da siyasi kriz sürerken, Cumhurbaşkanı Rumen Radev, parlamentonun ikinci büyük grubu ve 64 sandalyeye sahip Değişime Devam-Denokratik Bulgaristan ittifakının başbakan adayı eski Eğitim ve Bilim Bakanı Nikolay Denkov'a  ikinci hükümet kurma görevi verildi.


Rumen Radev yetkiyi vermeden önce PP-DB liderlerini eleştirerek,

''Devlet Başkanı ve başkomutan olarak ulusal güvenlikle doğrudan ilgileniyorum ve Bulgaristan devletini savunmakla hükümlüyüm. Burada özellikle belirtmek isterim ki, sızdırılan kayıtlardan ve ardından partinizin liderleri vatandaşlara egemenliğin ayaklar altına alındığına dair kamuoyuna itiraflarda bulunanlara yetki vermeyi uygun görmüyorum. Ancak Anayasaya göre hareket etmem gerektiğini biliyorum. '' diye konuştu


Yetkiyi almasının ardından konuşan Nikolay Denkov

''Önümüzdeki günlerde diğer partilerle müzakere edeceğiz. Biliyorsunuz sözümde duruyorum. Haftaya düzenli kabine olmasını  amaçlıyorum. Zorluklardan korkmuyorum''  dedi.

Nikolay Denkov'un hükümet taslağını Cumhurbaşkanına sunması için bir hafta süresi var. Kabine oluşturamaması durumunda görevi iade edecek.


SIZDIRILAN SES KAYDI İKİ İTTİFAĞIN KOALİSYON YOLUNU TIKADI

 Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar- Demokratik Güçler Birliği (GERB-SDS) ittifakı ile Değişime Devam -Demokratik Bulgaristan (PP-DB) 18 ay süreliğinde 9 ayda bir ortak dönüşümlü yönetim sitemi üzerinde uzlaşmıştı. Bu anlaşmaya göre ilk 9 ayda Nikolay Denkov'un Başbakan olması, daha sonra görevi GERB'in Mariya Gabriel devralması hedefleniyordu.  

Ancak geçen hafta, Değişime Devam partisinin yürütme kurulunun koalisyon ortağı olmasına ilişkin yaptıkları çevrim içi istişare toplantısına ait olduğu öne sürülen ses kaydı aynı partiden olan milletvekili Radostin Vasilev tarafından sızdırıldı. Söz konusu ses kaydında PP'nin eşbaşkanları güvenlik kurumlarının başına geçecek isimlerin yabancı diplomatik temsilcilerinin onayı alındığı ve kabinede yer alacak bakanların Avrupa Komisyonu ile Konseyi başkanlarıyla istişare edildiği beyan ediliyor. 


Bunun üzerine GERB partisi PP-DB ittifakıyla koalisyon müzakereleri dondurma kararı aldı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓