REKLAM

Bulgaristan, hava sahasını Yunan savaş uçakları tarafından korunmasını talep etti

F-16 savaş uçağı  FOTOĞRAF: haberbg.net

Bulgaristan hava sahasının gözetimini Yunan savaş uçakları tarafından yapılması için NATO kanalıyla görüşmeler yürüttüğü öğrenildi. Yunan ''Kathimerini'' gazetesinin haberine göre, Bulgaristan tarafından Yunanistan'a NATO aracılığıyla, ilgili misyonun (NATO Air Policing/ NATO Hava Polisliği) bir parçası olarak Bulgaristan hava sahasının üç ay süreyle gözetlenmesi için bir talep iletildi.



Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları halihazırda İtalya ile birlikte Arnavutluk, Karadağ ve Kuzey Makedonya hava sahalarını gözetleme görevlerini yürütüyor.


Yunan gazetesi ayrıca, Ukrayna'da süren savaş ortamında Bulgaristan'ın eski MIG-29A avcı uçaklarından oluşan sınırlı bir filosu olduğu ve uçakların koruma kabiliyetleri yetersiz olduğunu yazdı. Sofya ve Atina arasında hava sahasının gözetimi alanında gerçekleşen temaslar, özellikle iki ülkenin doğal gaz alanında iş birliği yapmasının ardından, komşu iki ülke arasında giderek artan yakın temasların son halkasını oluşturduğu yorumunda bulundu.


Sofya yönetimi daha önce iki adet Amerikan yapımı F-16C/D 70 uçakların siparişini vermişti. İlk uçağın 2025 yılına kadar Bulgaristan'a inmesi beklenmiyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓