REKLAM

Değişime Devam partisinden Türk milletvekili meclise girdi


Değişime Devam (PP) partisinden Nikolay Denkov'un Başbakan seçilmesinin ardından boş kalan milletvekili koltuğuna, PP-DB ittifakının Şumnu ikinci sıradaki milletvekili adayı Bünyamin Hasan oturacak.


Şu anda Hitrino Belediye sekreteri  olan Bünyamin Hasan, 42. ve 43. dönem parlamentoda HÖH'ten milletvekili seçilmişti. 2017 yılında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden ayrılmıştı.


BÜNYAMİN HÜSEYİN HASAN KİMDİR?


Bünyamin Hasan 1963 yılında Şumnu ilinin Şeytancık ilçesine bağlı Omranköy'de (Trem) doğdu. Bulgar filolojisi mezunu olup öğretmenlik yaptı. HÖH partisinin Şumnu ilçe başkanlığını yaptı. Şumnu Belediye Başkanı ve Vali yardımcısı adaylığını koysa da 2017 yılında partiden ayrıldı. 42. ve 43. dönem parlamentoda milletvekili seçildi. Başta Türkçe olmak üzere İngilizce ve Rusça dillerine hakim.


Üç yeni milletvekili bakan seçilen Asen Vasilev, Atanas Slavov ve Andrey Tsekov'un yerine giriyor. Haskovo'dan Veselin Nedev ile Stara Zagora'dan Radoslav Vasilev önceki dönemde meclise girmişlerdi. Başkent Sofya 24. seçim bölgesinden Rositsa Pandova milletvekili olarak meclise giriyor.  Tümü Değişime Devam partisinin sıralarından aday gösterilmişlerdi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓