REKLAM

Ergün Yüseyin: Cebel Belediyesi sosyal yaşamı ilgilendiren projelere ağırlık veriyor



Cebel Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Yüseyin , Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle BTA'nın Kırcaali'deki Ulusal Basın Kulübü'nde bugün düzenlenen "Bulgaristan'da Avrupa: Ortak Gelecek" konulu konferansta konuştu.


''Mevcut belediye başkanı Necmi Ali'nin göreve başlamasından bu yana Cebel Belediyesi tüm finansman programlarına başvurmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sosyal alandaki projelere öncelik veriyoruz. Çünkü ilçelerimizde, ülkedeki gelir düzeyi yüksek diğer belediyelerin aksine daha küçük ve gelir düzeyi daha düşük olduğundan fakir'' diye konuştu


2021'de yaklaşık 180 bin leva değerinde başlatılan sosyal destek, yaklaşık 580 bin leva değerinde evde bakım ve belediye kapasitesini 40.000 levaya güçlendirme projeleri gibi sosyal odaklı birkaç  projeyi hayata geçti.


Başkan yardımcısı Yüseyin,  ilçede en büyük sosyal proje olarak, bugüne kadar 700'den fazla kişiye öğle yemeği sağlayan ve Avrupa Birliği'nin finanse ettiği 2 milyon levanın üzerindeki "sıcak öğle yemeği" projesinden bahsederek, önceki yıllarda  sadece 170 kişiye kadar yararlandığını söyledi.  

Ergin Yusein ayrıca 935 bin leva değerindeki "Kırsal Kalkınma" projesi  kapsamında köylerde ve Cebel merkezde kanalizasyon şebekesinin yeniden inşası ve iyileştirilmesi projesi gibi belediyede uygulanan altyapı projelerinden örnekler verdi.


Avrupa fonlarıyla inşa edilen ve yaklaşık 600 kişi kapasiteli amfi tiyatro sahnesini, eğitim altyapısı ve kentsel çevre ile ilgili hayata geçen projelerden örnekler verdi ve belediyenin çeşitli programlar kapsamında yaklaşık 30 milyon levalık projelere başvurmaya hazır olduğunu belirtti.

''Şu anda kalkınma, sosyal faaliyetler ve yerel inisiyatif grupları aracılığıyla hayata geçirilmesini beklediğimiz toplam değeri yaklaşık 30 milyon olan projeler üzerinde çalışıyoruz. Altyapı geliştirmeye daha fazla önem veriyoruz. Belediyemizde projelerde yer almak isteyen çok az firma var çünkü Krumovgradlı meslektaşımızın da belirttiği gibi çok ihtiyaç var, finansman gecikiyor, hesap verebilirlik de sorun yaratıyor, çünkü küçük firmaların kapasitesi yok'' şeklinde konuştu

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓