REKLAM

Glavinitsa ilçesinin Karadırlar köyündeki eski ana okulu sağlık ocağına dönüştü


Silistre iline bağlı Glavinitsa 
(Asvatköyilçesinin 405 nüfuslu Karadırlar (Çernogor) köyündeki eski ana okulu sağlık ocağına dönüştü. 


15 yıldır sağlık hizmetlerinin verilmediği köydeki ana okulu binası yaklaşık dört bin leva değerinde, yerel halkın, belediyenin ve bir işletmenin desteğiyle tadilat yapıldı. Bu sağlık ocağı yerel halk için önemli olup,  kaliteli sağlık ve bakım hizmetine kolay erişim sağlıyor. Yeni binada bir sağlık görevlisi düzenli olarak çalışacak ve bir pratisyen hekim de haftanın belirli günlerinde görev başında olacak.


Glavinitsa Belediye Başkanı Nejdet Cevdet, ''Eski sağlık ocağında şartlar iyi değildi.  Eski ana okulun binasının tadilattan sonra sağlık kabini ve bekleme odası ayrı hale geldi. Yerel halkın artık daha iyi tıbbi hizmet ve bakım alacağına inanıyorum'' dedi. 


Başkan Cevdet, Kemalköy (Diçevo), Sağsınlar (Zafirovo) ve Karalılar (Listets) köylerindeki sağlık ocaklarında da benzer onarımların yapıldığını ve bunun belediyeye bağlı diğer yerleşim yerlerinde de yapılacağını sözlerine ekledi.


 Glavinitsa Belediyesi geçen yıldan beri tıp alanında öğrenim gören üniversite öğrencilerine burs vermeye başladı.  Böylece sosyal hizmetleri genişletmeyi ve belediye sağlık hizmetlerinin kalitesini iyileştirilmesi hedefleniyor. Öğrenim boyunca verilen burs, mezun olduktan sonra belediye sınırları içinde mesleği icra etmeyi belediye idaresi ile sözleşme yapan öğrencilere veriliyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓