REKLAM

Güney Afrika Büyükelçisine devlet nişanı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Sofya Büyükelçisi Thabo Tahe 📷 Minko Çernev, BTA

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cumhurbaşkanlığı Arma Salonunda düzenlenen törende,  görev süresi dolan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Sofya Büyükelçisi Thabo Tahe'ye I. derece “Madarski konnik” (Madara Süvarisi ) nişanını takdim etti.


  Devlet nişanı, diplomatın Bulgaristan ile Güney Afrika arasındaki ikili işbirliğinin genişletilmesi ve derinleştirilmesi konusundaki büyük hizmetleri nedeniyle verildi.  Eylül 2019'dan beri Bulgaristan'da Büyükelçi olarak görev yapan Büyükelçi Tahe'ye birde Haziran ayında  "Sveti İvan Rilski" Madencilik ve Jeoloji Üniversitesi'nin akademik yaşamına katkı ve üniversitenin tanınırlığını artırdığından  dolayı ve onur ödülüne layık görülmüştü. 


Cumhurbaşkanı Rumen Radev,
''Bulgaristan ve Güney Afrika, bir dizi ortak zorluğun üstesinden gelmek için önemli bölgelerde aktif politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunan önemli unsurdur. Güney Afrika'yı enerji güvenliği, ekonomik işbirliği, çevre ve kültürel alışveriş gibi alanlarda  AB ve Bulgaristan'ın kilit ortağı olarak görüyoruz'' şeklinde konuştu.

Devlet başkanı, iki ülke arasındaki ticaretin 2022'de yüzde 200 büyüdüğünü kaydetti. Radev, büyükelçiye Varna'da fahri konsolosluk açma çabalarından dolayı teşekkür etti.


''Madara Süvarisi'' devlet nişanı 




''Madara Süvarisi'' nişanı, özellikle Bulgaristan ile ikili ilişkilerin kurulması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesinde büyük başarı gösteren yabancı ve Bulgaristan vatandaşlarına veriliyor. İki kategoride verilen bu devlet nişanında  ''Madara Süvarisi'' figürü ve Bulgar bayrağının üç renkli kurdelesi bulunuyor. Birinci derece sivil vatandaşlara verilen ödüllerde kılıç bulunmazken, askeri personele verilen ikinci derece ödüllerinde ise kılıç arması da bulunuyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓