REKLAM

10 yaşındaki Yaren Mehmed piyano ve jimnastikten 40'tan fazla ödülün sahibi oldu

🔺Yetenekli Yaren Mehmed, Dünyaca ünlü klasik müzikleri çalıyor, dört uluslararası yarışmada birincilik ödülüne layık görüldü 📷 haberbg.net


Henüz küçük yaşta olmasına rağmen yeteneğinden söz ettiren 10 yaşındaki Yaren Mehmed, piyano ve jimnastikt olmak üzere ulusal ve uluslararası yarışmalardan 40'tan fazla ödülün sahibi oldu.

 

Jimnastik dalında onlarca ödülü bulunuyor 



















Yaren Mehmed küçükken dünyaca ünlü Polonyalı piyanist ve besteci Frederic Chopin'in eserlerini dinlerken ilham aldı ve onun gibi çalmaya merak sardı. 4 yaşında piyano çalmaya başladı.  

Anesi zamanında piyano çaldığını ve kızının istekli olduğunu gördüğü için özel kursa gönderdiğini ifade etti. Bulgaristan ve Avrupa'da birincilik ve ikincilik ödüllerini aldığını, çeşitli dönemlerde dünyaca ünlü piyanist ve bestecilerin eserlerini çaldığını Türk dizi müziklerini de çalmaya sevdiğini söyledi. 


En son, Monako'da 9-10 yaş aralığında uluslararası çevrim içi düzenlenen yarışmada enstrümental sanat alanında birinciliği elde etti. UNESCO'ya bağlı Avrupa Folklor Festivalleri Birliği tarafından düzenlenen uluslararası İspanya'nın renkleri yarışmasında 9-10 yaş aralığında yine birincilik ödülünü aldı.

 Londra'da 240 katılımcının kıyasıya yarıştığı ve sadece 5 ödülün verildiği uluslararası piyano yarışmasında ödül aldı.

🔺En büyük destekçisi annesi. Konserden önce çekilen fotoğraf


ÖZEL KURSTA PİYANO EĞİTİMİ ALIYOR 


Happy Dino Çocuk Eğitim  Merkezi'nde müzik öğretmeni Svetla Damakova'dan özel kurs görüyor.  Yetenekli Yaren Mehmed Kırcaali Paysiy Hilendarski okulunda öğrenim görüyor.

2 Haziran'da Kırcaali'de düzenlenen kişisel ilk konserinde, dünyaca ünlü klasik müzik bestekarları Hans-Günter Heumann, Bernhard Flies, Frederic Chopin'in eserleri yanı sıra yabancı ve Türk dizi ve film müziklerinin olduğu toplamda 13 eseri çaldı. Türkiye'de yaşayan babaannesi Gülnaz Yakub da torunun konserini ilgiyle izledi. Minik Yaren'e çok sayıda çiçek ve hediye takdim edildi. 


HABERBG'ye konuşan müzik öğretmeni Svetla Damakova, öğrencisi Yaren Mehmed'in azimli çalılşmasından memnun olduğunu söyledi. Damakova,

''Eğer çalmaya devam ederse parlak geleceği var. Oldukça çok yetenekli ve çok çalışkan. Müzikte özellikle de piyanoda çok çalışmak gerekiyor. Polonyalı piyanocu İgnacy Paderewski'ye ' Sizin başarınız neye borçlu' diye sorduklarında şöyle cevap vermiş; 'Yüzde 90 çalışmak, yüzde 9 şans ve yüzde 1 yeteneğe borçluyum'

Dolayısıyla annesinin sonsuz desteği de var, derslere geliyor, dinliyor, eserleri nasıl çalması gerektiğini gösteriyorum . Annesi değişik repertuar arayışı içinde, hatta repertuarın bir kısmını annesi önerdi.  Yarenin elinde imkanları var, yeter ki şimdiki gibi ileride de devam etsin. Ondan beklentilerim oldukça fazla'' dedi.



















Yetenekli öğrenci bu yaz İsviçre'de müzik kampına katılacak. YouTube ve İnstagram' da "yaren_pianist" adlı kanalda paylaşımlar yapıyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓