REKLAM

Üç siyasi partinin ortak Sofya Belediye Başkanı adayı Vasil Terziev



Değişime Devam (PP), Demokratik Bulgaristan (DB) ve ''Sofya'yı kurtar''- Spasi Sofiya partileri Vasil Terziev'i ortak Sofya Belediye Başkanı adayı olarak gösterdi.


Belediye Başkan adayı Vasil Terziev

''Üç şey için mücadele edeceğiz.Yerel seçimlerde ezici oy oranıyla belediye başkanlığını kazanmak, Belediye Meclisinde çoğunluğu sağlamak. Somut politikaları benimsemek ve uygulamak. Sofya'yı harika bir Avrupa şehri yapacak kaliteli, onurlu bir yönetim için mücadele edeceğiz'' dedi.


''Sofya'nın geleceği olan ve geleceğin şehri olmasını istiyorum. Cesurca hayal eden, onu isteyen çok sayıda insan gerekir. Bu insanlar var ve biz bu insanlarla birlikte bir program yapmak için yorulmadan çalıştık'' diye ekledi.


Vasil Terziev 9 Haziran 1978'de doğdu. Blagoevgrad'daki Amerikan Üniversitesi'nde İşletme bölümünden mezun oldu. 2002 yılında Svetozar Georgiev, Boyko Yarımov ve Hristo Kosev ile birlikte "Telerik" yazılım şirketini kurdular. 2014 yılında Telerik şirketi, 260 milyon doların üzerinde Amerikan yazılım şirketi Progress'e satıldı.


Telerik'in satışından sonra Vasil Terziev yeni kurulan şirketlere yatırım yapmaya başladı. 2017'den 2023'e kadar yatırım fonu "Eleven" yönetim kadrosunda yer aldı. 2010 yılında programcıları eğiten "Telerik Akademi"nin ve yeni kurulan şirketler için elverişli bir ortam yaratmayı hedefleyen  "Campus X"in kurucu ortağıdır. Vasil Terziev, "Sınıfta beraber" eğitim organizasyonunun ve Bulgaristan'daki Amerikan Üniversitesi'nin yönetim kurullarının bir üyesiydi.


GERB' partisinden olan mevcut belediye başkanı Yordanka Fandıkova, bu yıl başında tekrar aday olmayacağını duyurmuştu.  

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓