REKLAM

Boyko Borisov milletvekili dokunulmazlığını gönüllü teslim etti


GERB lideri Boyko Borisov, hakkında açılan kara para aklama soruşturması nedeniyle milletvekili dokunulmazlığını kendi isteğiyle gönüllü teslim etti.


Eski Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev'in Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) Partisi Genel Başkanı Borisov'un  geçmişte karıştığı iddia edilen kara para aklama suçundan soruşturulması için milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti. 


Gazetecilere konuşan  Boyko Borisov, eski Başsavcı Geşev’in talebi, parlamentoda oylamaya sunulmadan milletvekili dokunulmazlığını gönüllü teslim edeceğini bildirdi. 


Borisov hakkında 3 yıl önce soruşturma açılmış ancak daha sonra soruşturma askıya alınmıştı. 2020 yılında İspanyol basınında çıkan haberlerde, Borisov’un, akladığı 5 milyon avroyu İspanya’ya havale edip eski Bulgar manken Borislava Yovçeva'ya Barselona’da lüks bir villa satın aldığı iddia edilmişti.


Havaleyi, Yovçeva’nın eskiden sıhhi tesisatçılık yapan babası Georgi Yovçev'in aldığı belirtilmişti. Yovçeva, söz konusu paranın bir bölümüyle Barselona’da lüks bir butik de açmıştı. Skandalın patlak vermesi üzerine villa ve butik satılmıştı.


Boyko Borisov ise tüm bu iddiaların tamamını reddediyor. Borisov, son erken genel seçimlere kadar 2 yıl dokunulmazlığı olmamasına rağmen Sofya Şehir Savcılığı soruşturma yapmadı.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓