REKLAM

HÖH partisi Belediye Başkanların görev sürelerinin iki döneme sınırlandırma fikrine karşı çıkıyor

HÖH milletvekili Delyan Peevski meclis koridorlarında gazetecilere konuştu 📷 Nadejda Peeva, BGNES

  •  Demokratik Bulgaristan- Değişime Devam koalisyonun üç gün önce Anayasa değişikliği ile Belediye Başkanlarının görev sürelerinin iki döneme sınırlandırılması önerisine HÖH partisinden milletvekili Delyan Peevski karşı çıktı. 


Partinin bu fikre tamamen karşı olduğunu ve söz konusu bu maddeye destek vermeyeceklerini söyleyen Peevski,

 ''Başarılı belediye başkanlarının görev sürelerinin sadece iki dönemle sınırlandırılma fikrini anlamlandıramıyoruz '' dedi


''Belediye Başkanları başarılı olduklarında insanlar onlara oylarını veriyorlar.  Seçmenler 4-5 defa destek vermeyi düşündülerse, başkanlar halk için yapmaları gerekeni yapmışlardır demek. Bizim için önemli olan da budur'' şeklinde sözlerini sürdürdü


24 Mayıs tarihinin (Milli Bayram önerisi) oylama için genel taslağa dahil edilip edilmeyeceği sorusuna milletvekili Delyan Peevski, bunun müzakare konusu olduğunu söyledi. Peevski, ''Bunu tartışıyoruz, prensipte kararlaştırılmadı ama itirazımız yok” şeklinde yanıt verdi.


PP-DB'nin Geçici hükümet yönetiminin yeniden biçimlendirilmesi önerisine ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine,  Peevski, teklifin uygun olduğunu düşündüklerini belirterek, "Şu anda nasıl, ne şekilde ve hangi kapsamda olması gerektiğini görüşüyoruz'' diye cevapladı. 


Delyan Peevski, ortak noktalarda uzlaşıya varmak için iktidar koalisyonlarıyla Anayasa değişikliklerini birlikte sunmak için görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓