REKLAM

Zelenskiy'in huzurunda, Bulgaristan Ukrayna'nın NATO üyeliğine destek verdi



Bulgaristan'a günübirlik ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Başbakan Nikolay Denkov ile Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile Bakanlar Kurulu binasında görüştü. 


Ukrayna ile Bulgaristan arasında enerji alanında muhtıra imzalandı. Buna göre Belene Nükleer Santrali'ndeki reaktörlerin ekipmanlarını Ukrayna'ya satılacak. 


Bulgaristan, Ukrayna'nın NATO'ya katılımına destek bildirgesi imzalayan 22. ülke oldu


Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik entegrasyonuna ilişkin Başbakan Denkov ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ortak deklarasyona imza attı. Öte yandan, Parlamento, 157 lehte oyla Ukrayna topraklarında barışın yeniden tesis edilmesinin ardından NATO üyeliğini destekledi. Vızrajdane ve Bulgar Sosyalist Partisi'nden 57 milletvekili söz konusu bildirgeye karşı çıktı.  


Görüşmede Bulgaristan Ordusu envanterindeki silahların ve mühimmatların Ukrayna'ya verilmesi gibi konular ele alındı. 





İkili ve Heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy, 

''Avrupa'daki bu manevi krizde Bulgaristan'ın, Rusya'nın bağımsızlığımıza karşı yürüttüğü soykırım politikasına karşı tutum göstermesi çok önemlidir. Soykırım politikasına karşı çıkan Bulgaristan'a teşekkür ederim'' dedi.


''Rus işgalciler topraklarımıza gelip, Ukraynalı çocukları öldürüyorlar, işkence ediyorlar ve kaçırıyorlar. Çocukları aramaya mecbur kalıyoruz. Rusya onları kaçırıyor, ailelerinden ayırıyor ve nefret etmeyi öğretmeye çalışıyor. Kim kendisi ve diğer insanlar için barış istiyorsa, yol birlik ve beraberlikten geçmektedir'' diye ekledi.

 


Başbakan Nikolay Denkov ise bağımsız ve egemen Ukrayna'nın bölgedeki Avrupa-Atlantik güvenliği için kilit öneme sahip olduğuna vurgu yaptı. Bulgaristan, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destekte tutarlı olduğuna işaret ederek,

'' Rusya, uluslararası kabul görmüş sınırları içinde kayıtsız şartsız geri çekilmeli ve ilgili sorumluluğu üstlenmelidir'' dedi. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓