REKLAM

Parlamento oturumları eski komünist partisi binasında yapılacak

🔺 Oturumlar 'Parti Evi'nde yapılacak

Bir Eylül itibariyle yeni dönem parlamento oturumları, birkaç yıl önce tadilat yapılan eski Bulgar Komünist Partisi Merkez Komitesi'nin ''Parti Evi'' olarak anılan binada yapılacak.


  •  Aleksandır 1 meydanında Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı binaları arasında yer alan bu bina, Boyko Borisov'un son hükümetinde kapsamlı tadilat yapılarak kısa bir dönem için de olsa milletvekilleri buraya taşınmıştı. 


Meclis Başkanı Rosen Jelyazkov, milletvekillerin yaz tatilin arından Sveta Sofia salonunda oturumları yapılacağını duyurdu. Jelyazkov, yıllardan beri bu binada yer alan salonlarda komisyon toplantılarının yapıldığını hatırlattı. Mevcut meclis binasının ciddi tadilattan geçmesi gerektiğini altını çizen Rosen Jelyazkov,

''Ulusal öneme sahip bir kültür varlığıdır ve korunması gerekir. Çünkü altyapı dışında en acil olan çatının onarılması gerekiyor ki, Ulusal Meclis binasının cephesinde şimdiden görülebilen ciddi sızıntılar var '' diye konuştu.


Meclis Başkanı, parlamento grupların taşınması konusunda uzlaşıya vardıklarını yalnızca "Böyle Bir Halk Var" partisinin aynı fikirde olmadığını dile getirdi. 


İlk taşındıklarında basın mensupların sadece zemin katında çalışmalarını yürüttüklerini, dolayısıyla da rahat hareket alanının kısıtlandığını hatırlatan Jelyazkov, şimdi bu sorunun ortadan kalktığını, giriş lobisinde ve üçüncü kattaki meclis oturum salonunun girişinde herhangi  milletvekiline soru sorabilecekler. Ayrıca brifingler için ayrılmış bir alan ve ikinci katta meclis gruplarının bir araya geleceği ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bir konferans salonu bulunduğunu söyledi. Basın mensupların sadece parlamento gruplarının odalarına uzanan koridorlara erişimi olmayacak. 


9 Eylül darbesinden sonra komünist rejim iktidarını sürdürmeye başladı ve BKP yeni merkez idare binası aramaya başladı. Bu bina, ''Parti Evi'' seçildi ve yaklaşık altı yıllık inşaatın ardından parti ve yönetimin toplanma merkezi haline geldi. Bina yaklaşık 40 bin metrekare ve koridorlar yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. 



Mevcut meclis binasının en az 3 yıldan fazla tadilatın sürmesi bekleniliyor. O zamana kadar oturumlar bu binada yapılacak. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓