REKLAM

145 kilo esrar geçirmeye çalışan Avusturya vatandaşı gözaltına alındı



Kapitan Andreevo sınır kapısında gümrük memurları ve sınır polisleri gelen ihbar üzerine yapılan ortak denetimde Romanya plakalı bir TIR'da 145,11 kg esrar bulundu.


 10 Ağustos'da  Kapitan Andreevo sınır kapısında "Çıkış peronu" güzergahında Türkiye Cumhuriyeti istikametine Romanya tescilli yarı römorklu bir taşıt geldi. Türk uyruklu Avusturya vatandaşı olan sürücü Mustafa Altınay (44) , gümrük görevlilerine, Batı Avrupa'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye kimyasal endüstrisi için taşınan mallar, deterjan ve toz taşıdığını bildirdi.


Yasadışı mal taşıma ihbarı neticesinde  Sınır Polisi Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine, TIR  X-ray cihazına da dahil olmak üzere kapsamlı bir gümrük kontrolü için yönlendirildi.


 Gümrük görevlileri, yapılan kapsamlı aramada, beyan edilen eşyanın bulunduğu paletlerin arkasındaki bölümde , şeffaf poşetler içerisinde kuru çimenli kütleye sahip toplam 135 adet  uyuşturucu maddeleri 5 çanta ile 9 koli içinde buldu.


Narkotik maddenin toplam ağırlığı 145,11 kilo olup, değeri 2 milyon 321 bin 760 leva olduğu açıklandı. Sürücünün şahsi  çantasında 90 leva değerinde 2,40 gram esrar bulundu. 


Olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma açıldı. Uyuşturucu kaçakçılığından dolayı, Avusturya vatandaşı Mustafa Altınay bugün mahkemeye sevk edildi.

Avusturya vatandaşı olan Mustafa Altınay (44)tutuklandı 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓