REKLAM

Avusturya Meclis Başkanı Sobotka Bulgaristan - Türkiye sınırını inceledi



Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka, Bulgar mevkidaşı Rosen Jelyazkov'un daveti üzerine Bulgaristan'da resmi ziyarette bulunuyor.


Bulgaristan'ın Schengen üyeliğine karşı çıkan Avusturya hükümeti, yasa dışı göçle mücadele çabalarını yerinde görmek üzere, bugün öğle saatlerinde Avusturya Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka Kapitan Andreevo sınır kapısında ve tel örgüyü inceledi.


Bulgaristan - Türkiye sınırın sıfır noktasında Bulgar gümrük memurlarından bilgi alan Sobotka, Bulgaristan'ın, AB dış sınırı olan Bulgaristan - Türkiye sınırını yasa dışı göç mücadele çabalarına önemsediğini söyledi. 


Ulusal Halk Meclisi Başkanı Rosen Jelyazkov ise, son zamanlarda zikredilen ve önlenen binlerce yasa dışı geçiş girişiminin önlendiğine dikkat çekerek, sorunun büyük olduğunu ve bunu tüm Avrupa’nın çabaları ile çözüm bulacağını söyledi. 

 "AB ortaklarımızın yardımıyla elimizden gelenin en iyisini yaptığımızın takdir edileceğine inanıyorum" diye konuştu.


İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Jivko Kotsev ise insan kaçakçılığından dolayı yüzde 75 daha fazla dava açıldığını bunlardan yüzde 30'u mahkumiyetle sonuçlandığını kaydetti.


"ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞÜŞ YAŞANDI" 


Sınır Polisi Müdür Yardımcısı Radoslav Kulekov, Avusturyalı konuğa, yılın başından bu yana 158.000 kişinin yasa dışı olarak Türkiye'den sınırımızı geçmeye çalıştığını söyledi. Birkaç hafta öncesine kadar izinsiz giriş girişiminin günde 1.500 olduğunu ekledi. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Kotsev, Türk tarafıyla yapılan görüşmelerin ardından önemli ölçüde düşüş yaşandığını bildirdi.




BULGARİSTAN - TÜRKİYE SINIRI DRONE İLE İZLENECEK 


Kulekov, gelecek yıldan itibaren Bulgaristan-Türkiye sınırın korunmasının dronlarla gerçekleştirileceğini açıkladı. Sınırın 110 kilometresinin kamerayla izlenmesi projesi de hazırlanıyor. Kulekov ayrıca göçmenlerin son derece saldırgan olduklarını ve çitleri aşmak içine mümkün olan her yolu denediklerini söyledi.


Rosen Jelyazkov ve Wolfgang Sobotka kara sınırın sıfır noktasında çitleri ve gözlem sistemi inceledikten sonra Kapitan Andreevo sınırını ziyaret etti. 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓