REKLAM

Rusya'nın Varna Başkonsolosluğu binası kapıları kapattı



Rusya'nın Varna Başkonsolosluğunun kullandığı binanın, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı ve 1 Kasım'da sona eren kira sözleşmenin yenilenmediği öğrenildi.


Varna Başkonsolosluğunun internet sitesinde, eylül başında yayımlanan bir duyuruda, 2 Ekim'den itibaren hizmet verilmeyeceği duyurulmuştu .


Tabelaları da indirilen Başkonsolosluğun bir süre önce boşaltıldığı biliniyor. Rusya bundan sonra sadece Bulgaristan'da başkent Sofya ve Rusçuk şehirlerinde konsolosluk hizmetleri vermeye devam edecek.


70 Rus diplomatın tahliyesi


Bulgaristan- Rusya ilişkileri, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın başında gergin bir döneme girmişti. Rusya, Bulgaristan'ı "dost olmayan ülke" ilan etmiş ve ardından doğal gaz tedarikini kesmişti.


Bulgaristan'da Kiril Petkov hükümetinde Haziran 2022'de Rusya'nın ülkede görevli 114 diplomatından 70'ini "istenmeyen kişi" ilan etmiş ve onları aileleri ile sınır dışı etmişti. "İstenmeyen kişi" ilan edilenler arasında Rusya'nın Varna Başkonsolosu da yer alıyordu.


Diplomatları casus muamelesi gören Rusya, bu eylemden ötürü çıkan kadro yetersizliği nedeniyle konsolosluk hizmetleri vermek konusunda sorun yaşayacağını açıklamıştı

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓