REKLAM

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılında Bulgaristan'da anıldı



Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da törenle anıldı. 


Atatürk’ün askeri ataşeyken görev yaptığı Büyükelçilik konutunda düzenlenen törene, Büyükelçilik mensupları, vatandaşlar, sivil toplum temsilcileri aileleriyle birlikte katıldılar. Törende Başmüftülük ve HÖH partisi temsilcileri hazır bulundu. 


Tören, saat 9'u 5 geçe saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmed tarafından Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitlerin ruhuna dua okundu.


Törende yapılan konuşmalarda Atatürk'ün Sofya görevi sırasında imza attığı işler anlatılarak Bulgaristan'da çıkan "Utro" (Sabah) gazetesinin 1931 yılında Atatürk'ün şu sözlerine yer verdiği anımsatıldı:

"Her zaman Bulgar halkının bir arkadaşı oldum ve olmaya devam edeceğim. Kim Bulgaristan'a karşıysa o Türkiye'ye de karşıdır."


Çocukların Atatürk'ü şiirlerle andıktan sonra, Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhuna dua okudu.


Bulgaristan Parlamento Başkan Yardımcısı Filiz Hüsmenova milletvekilleri, diplomatlar ve vatandaşların katıldığı törenden sonra konuklar, zamanında Atatürk'ün çalıştığı ve günümüzde müzeye dönüştürülen odasını gezdiler.


Kaynak : haberbg.net, AA 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓