REKLAM

Denkov İsrail'den seslendi: Desteğimiz tam, yanınızdayız



Başbakan Nikolay Denkov'un, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Kudüs'e yaptığı bir günlük ziyaret sırasında yaptığı görüşmelerde, 

"İsrail Devleti ve İsrail halkına tam desteğimiz var, yanınızdayız" sözünü dile getirdi. 


  Denkov başkanlığındaki heyette Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maria Gabriel de yer alıyor.


Bulgaristan Başbakanı İsrailli mevkidaşı Netanyahu'ya, 

"Bugün ne kadar zor zamanlardan geçtiğini biliyoruz ve bu yüzden buradayız. İsrail'de çok sayıda masum insanı öldüren terör saldırıları karşısında hepimiz şok olduk" dedi. 


 Denkov, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog'a, ülkemizin tıbbi uzmanların gönderilmesi de dahil olmak üzere gereken her türlü insani desteği sağlayacağına dair güvence verdi. Başbakan Denkov, "Bize güvenebilirsiniz" şeklinde konuştu. 


"Hamas yok edilmesi gerekiyor, yoksa barış gelmez"


Netanyahu ile görüşmesinde, Bulgaristan'ın Gazze Şeridi'nde olup bitenlerden çok kaygılı, bölgedeki durumun ne kadar zor olduğunu ve savaşın gelişmesinin barışın korunması açısından ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Denkov, 

"İsrail Devleti'ni ve halkınızı savunma haklarınızı anlıyoruz. Teröristlere karşı savaşmaya her türlü hakkınız var çünkü onların yaptıkları hayal edilemez.  "Hamas"ın ve onun tüm askeri ve idari yapısının ortadan kaldırılması gerekiyor, aksi takdirde kalıcı bir barış olmayacak" sözlerini kullandı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓