REKLAM

Meteoroloji 6 ilde kırmızı kodlu kar yağışı uyarısında bulundu


 Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (NİMH) yarın 25 Kasım için 6 ilde geçerli kırmızı kodla kar yağışı uyarısında bulundu. 



Kırmızı kodlu yoğun kar yağışı ve buz tabakası oluşumu  Ruse, Vratsa, Veliko Tırnovo, Gabrovo, Montana ve Loveç illerinde bekleniyor. Yapılan uyarıda, Kara, demiryolu ve hava taşımacılığında aksamalar yaşanabilir. Bu bölgelerde kar örtüsünün 30 cm’nin üzerinde olması öngörülüyor. 


Şiddetli yağmurun hızla kara dönüşmesi bekleniyor. Beklenen miktarlar  40-65 mm'ye bulması bekleniliyor .Bazı bölgelerde yer yer kar örtüsü oluşacak, dağlık bölgelerde tipi ve rüzgarlar oluşacak. Rüzgâr kuzeybatıdan kuvvetli, 20-24 m/s'ye varan hızlarda esecek.


Blagoevgrad, Vidin, Varna, Dobriç, Köstendil, Kırcali, Pazarcık, Plevne, Filibe, Pernik, Razgrad, Silistre, Sliven, Smolyan, Stara Zagora, Tırgovişte, Haskovo, Şumnu, Sofya ve Yambol bölgeleri için tehlikeli hava durumu için turuncu kod uyarısı yapıldı. 


Gece boyunca ülkeyi yağmur kaplayacak, sabaha karşı Batı Balkan Tepeleri ile Batı Bulgaristan'ın yüksek ovalarında yağmur kara dönüşecek. Gün içinde en düşük sıcaklık derecesi 8 ile 13 derece arasında değişecek , Kuzeybatı Bulgaristan ve Sofya'da ise 2° -3° olacak. 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓