REKLAM

Şiddetli fırtına iki can aldı, olağanüstü hal ilan edildi

Fotoğraflar : Mehmed Aziz, BTA 

Bugun öğle saatlerinde Bulgaristan üzerinden geçen şiddetli fırtına iki can aldı.


Şumnu iline bağlı Şeytancık ilçesinin Razvigorovo (Kufallar) köyünde düşen duvarın enkazları altında kalan 51 yaşında bir erkek olay yerinde hayatını kaybetti .


Veliki Preslav’ta 67 yaşında bir çoban, düşen elektrik iletim hattına basarak can verdi. Yanında 2 koyun telef olduğu görüldü.



İsperih’in Lıvino (Aslanköy'de) şiddetli fırtına 165 kadar evin çatısını uçurdu. Belediye kararıyla olağanüstü hal ilan edildi. 10 elektrik direği yıkıldı. Köyde yarın hasar tespit çalışması yapılacak. Bulgar Kızılhaç Örgütü, evsizlere, stresli yetişkinlere ve çocuklara yardım etmek için yarın Lıvino köyüne gönüllüler ve psikologlar gönderecek. 


. Razgrad Valiliğinden yapılan açıklamaya göre,  evsiz kalan aynı köyden iki ailenin yiyecek yardımı talebinde bulunduklarını bildirdi. Valilikte kriz masası kuruldu. 


Köy sakinlerinden Fatma Selim, 

"Mutfağa girdiğimde rüzgardan kapı kapanmadı, Ne kadar bastırsam da olmadı, pencerede camlar birden fırladı" diye konuştu. 

 

Şumnu şehir parkında 66 yaşında bir kadının üzerine ağaç devrildi. Hastaneye kaldırılan kadının bileği kırıldı. Kasırga sonrası şehirdeki itfaiyeye 40'tan fazla ihbar geldi . 


Şiddetli fırtınadan en çok etkilenen iller Silistre, Razgrad,Şumnu, Tırgovişte ve Smolyan oldu. 






Dulovo'da 4 köyde kısmı olağanüstü hal ilan edildi 


Geçici Dulovo Belediye Başkanı Yüksel İsmail ilçedeki dört köye kısmi olağanüstü hal ilan etti. En çok etkilenen köyler Dolets, Prohlada Polkovnik Taslakovo ve Kolobır. En çok etkilenen Dolets köyünde kasırgadan 80 evde hasar oluştu. 




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓