REKLAM

Şiddetli rüzgar iki can aldı, Varna'da olağanüstü hal ilan edildi



Akşam saatlerinde Kuzey Bulgaristan'da ve Kuzeydoğuda başta olmak üzere, ülkenin büyük bölümünde başlayan şiddetli rüzgar neticesinde Sofya ve Varna'da yıkılan ağaçların altında kalan iki kişi hayatını kaybetti.


Sofya'nın İliyantsi Caddesinde şiddetli fırtınada yıkılan bir ağaç yoldan geçmekte olan bir aracın üzerine düştü, içinde bulunan 65 yaşında bir erkek hayatını kaybetti, yanındaki eşi yaralandı.


Varna'da çalışan 43 yaşında Kaspiçanlı bir kadın, şiddetli fırtınada yıkılan ağacın dalları arasında sıkışıp hayatını kaybetti. Olay dün akşam saat 21.20 sularında Varna Şehir Mahkemesi yakınında meydana geldi. Müdahale sırasında ambülans şoförü de düşen dallardan yaralandı. 


Varna Belediye Başkanı Blagomir Kotsev'in kararıyla gece 02.00 itibariyle kentte olağanüstü hal ilan edildi. Başkan Kotsev, vatandaşlara dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı. Varna Belediye Başkan Kotsev,

"Lütfen evlerinizden çıkmayın, durum çok ağır. Şiddetli hava koşulları insan yaşamının kaybına neden oldu. Kasırga ve şiddetli yağmur, yer yer kar yağışı, günün karanlık saatlerinde acil durum ekiplerinin faaliyetlerini büyük ölçüde aksattı. Belediyenin beş ilçesinin tamamında enerji hatlarında kesinti var. Tonlarca düşen dal ve ağaç ana yolları kapatıyor, altyapıyı yok ediyor ve hasara neden oluyor. Tahrip olmuş trafik ışıkları ve yol işaretleri var, taşınır ve taşınmaz mallar var, serbest dolaşım mümkün değil. Belediye sınırları içerisinde araçlar ve insanlar engellendi" dedi. 

 

Şu anda Varna - Dobriç yolu kapalı. Okulların tatil edilmesi bekleniliyor. 


ŞUMNU’DA 6 İLÇEDE OLAĞANÜSTÜ HAL 


Bu gece şiddetli rüzgar ve kar yağışının yarattığı karmaşık durum nedeniyle Şumnu bölgesinde 6 İlçede olağanüstü hal ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre , Şumnu Valisi Prof. Dobromir Dobrev'in emriyle Afet Riskini Azaltma Bölge Müdürlüğü'nün toplantısı sonrası olağanüstü hal kararı alındı. Belediyelerdeki durum ve ilçenin kuzey kesimlerindeki ağır durum incelendikten sonra Novi Pazar, Nikola Kozlevo, Venets, Kaolinovo, Kaspiçan ve İlçelerinde saat 09.30 itibariyle 7 gün süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine karar verildi. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓