REKLAM

Tüm cep telefonlarına “Acil durum alarmı testi “ mesajı gelecek



İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren elektronik BG-ALERT uyarı sistemi devreye sokuluyor. 


Kasım ayı boyunca halkı acil durumlar ve deprem, sel, şiddetli fırtına gibi felaketler konusunda erken uyarmaya yönelik mesajların dağıtımına ilişkin BG-ALERT elektronik sisteminin devreye sokulma testleri yapılacak . 


Ülke genelinde yapılacak uyarı testleri 7 Kasım ile 29 Kasım arasında tüm cep telefonlarına devletten "Acil durum alarmı" testi mesajı gelecek . 


Dün akşam bazı kullanıcılara erken uyarı uyarı mesajı  önceden haber verilmeden geldi. Hal böyle olunca vatandaşlara paniğe yol açtı .


TEST TAKVİMİ 


Testler 7 Kasım'da Gabrovo bölgesinden başlayacak. Ardından 14 Kasım'da Vidin, Vratsa, Lofça, Montana ve Plevne ilçeleri için; 15 Kasım'da Veliko Tırnovo, Razgrad, Rusçuk ve Silistre bölgelerinde, 16 Kasım'da Varna, Dobriç, Tırgovişte ve Şumnu ilçelerinde uyarı mesajları gelecek. 


21 Kasım'da Burgaz, Sliven, Stara Zagora ve Yambol bölgeleri için; 22 Kasım'da Blagoevgrad, Köstendil, Pernik, Sofya ve Sofya bölgelerine ; 23 Kasım'da Kırcaali, Pazarcık, Filibe, Smolyan ve Haskovo bölgeleri için mesajlar iletilecek. 


"Acil durum alarmı" testi mesajı sinyal sesi ve titreşimli gelecek 


Ülke genelinde 29 Kasım'da ulusal bir test yapılması planlanıyor. Her testin saat 12.00 ile 12.30 arasında yarım saat yapılması durumunda Bulgarca ve İngilizce metin içeren bir mesaj yayınlanacak.


Uyarı mesajları cep telefonlarına iletilmesi tek seferlik olması ve telefonunuz sessiz moda alınmış olsa bile bir sinyal sesi ve titreşim halinde gelecek 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓