REKLAM

Gümrük memurları, Türk TIR'da tencere içinde 45 bin kaçak avro buldu



Kapitan Andreevo Sınır Kapısında gümrük memurları, son 24 saatte üç ayrı denetimde toplam 320 bin levaya denk gelen beyan edilmemiş avro para birimi buldu.


Gümrükler Ajansı'ndan yapılan açıklamada, 29 Kasım saat 13.55' de Hollanda'dan gelen boş Türk plakalı TIR'ın Türk vatandaşı sürücü E. E. Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'ndaki gümrük makamlarına beyan edecek hiçbir şeyin olmadığını açıkladığı belirtildi. 


Gümrük müfettişlerin kontrolleri sırasında, aracının dorse altında yemek dolabında yer alan bir tencerenin içine konulmuş 50, 20, 10 ve 5 banknotlardan oluşan toplam 45 bin avro buldu. 


 Paraya el konularak, Haskovo Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. 


OTOBÜS YOLCUSU PARALARI BELİNE SAKLADI AMA... 


Aynı gün saat 23.00 sıralarında Romanya'dan Türkiye yönüne giden yolcu taşıyan bir otobüs sınıra geldi. İki sürücü ve tüm yolcular yanlarında beyan edilecek bir şey bulunmadığını beyan etti. Gümrük müfettişlerin daha sonra yaptıkları inceleme ve kişisel aramalarda , yolculardan birinin, Türk vatandaşı M. Y.'nin belinde 20 bin avro ve 20 bin ABD doları cinsinden banknotların bulunduğu zarflar buldu. 


Başka yolcu yine Türk vatandaşı B. G'nin ceplerinde ise 30 bin ABD doları ile 8 bin 160 avro bulundu. Her iki vatandaşı parasına el konuldu ve adli işlemler başlatıldı. 


30 Kasım saat 03.30'da Bulgaristan'dan Türkiye'ye giden otobüste yolcu Türk vatandaşı S. D'nin el çantasında beyan edilmemiş 46 bin 400 avro bulundu. Yolcu, paranın gelirini belgelerle gösterse bile, kaçak geçirmeye çalıştığı için el konuldu ve Döviz kanununu uymadığı gerekçesiyle yolcuya ceza yazıldı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓