REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev, Katar Emiri Şeyh Temim ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi


 Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bugün yaptığı telefon görüşmesinde Ortadoğudaki mevcut güvenlik ortamı ele alındı.


Görüşmenin konuları arasında bölgedeki gerilimi azaltmaya yönelik diplomatik çabalar ile Kızıldeniz'de ticari gemilerin serbest dolaşım sağlama olanakları konuşuldu.


Bulgaristan devlet başkanı ve Şeyh Hamad el Sani, küresel güvenlik açısından bu kilit bölgede kalıcı barış ve sürdürülebilir istikrarın sağlanması açısından en önemli zorluğun çözülmemiş İsrail-Filistin çatışması olduğu görüşünü paylaştı. Bu çatışmaya yönelik tek kalıcı ve genel olarak kabul edilebilir çözümün, uluslararası hukuka tam uyum ve ilgili BM kararlarının uygulanması temelinde aranabileceği ve aranması gerektiği yönünde de değerlendirme paylaşıldı.


Çatışmanın bölgesel olarak kontrol edilemeyecek bir şekilde tırmanmasının artan riskleri konusunda da endişeler dile getirildi. Bu bağlamda, bölge ülkeleri için kalıcı barış ve refahın sağlanmasına yönelik ilk adım olarak, çatışmalarla bağlantılı tüm rehinelerin mümkün olan en kısa sürede serbest bırakılması ve her türlü şiddet eyleminin ve kaba güç kullanımının sona erdirilmesi gerektiği vurgulandı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓