REKLAM

Форум за икономическите и историческите взаимоотношения между България и Турция се проведе в София


Форум, фокусиран върху икономическите и историческите взаимоотношения между България и Турция, се проведе в Софийския университет "Климент Охридски" този уикенд. 


Организатор на събитието е Българо-Турски Дамски Бизнес Клуб, съвместно със Сдружението на жените висшисти в Турция и с подкрепата на СУ "Свети Климент Охридски". Почетни гости бяха Проф. д-р ик. н Стоян Денчев, проф. Темелкова - ректор на Университета по Телекомуникации и Пощи, професор Тахиров - експерт в областта на историята, д-р Ертурул Танръкулу - зам.-кмет на Одрин.


Форумът събра елит от учени, студенти и представители на бизнеса от България и Турция, които обменяха идеи и опит с гости от Тракийския университет - Одрин и Истанбулския университет "Боазаджъ". Събитието привлече вниманието на писатели, общественици и журналисти от двете страни, които споделиха своите анализи за икономическите и историческите връзки между България и Турция.


Откриването на форума бе предоставено на Тюркян Тюркер, основател на Българо-Турския Дамски Бизнес Клуб, която подчерта важността на жените в образованието и бизнеса, както и необходимостта от укрепване на връзките между двете страни. Водещ на събитието бе съоснователят на клуба Ивелина Рускова, която е и двигател за развитие на българо-турските отношения през годините.


Проф. д-р ик.н Стоян Денчев със своята висока квалификация, професионализъм и ангажираност допринесе в значителна степен за обогатяването на дискусиите и анализите, проведени по време на форума. Неговата експертиза в сферата на икономиката и тясната му връзка с академичната общност създадоха основата за успешно взаимодействие и обмен на знание между участниците.


Заместник-кметът на Одрин, г-н Ертурул Танръкулу, сподели възгледи и перспективи, свързани с икономическото и културното сътрудничество между двете страни. Д-р Танръкулу подчерта важността на градовете в този процес, подчертавайки икономическите възможности и тяхната роля за развитие на български и турски региони.


Организаторите успяха да създадат подходяща обстановка за събиране и обмен на идеи, а форумът не само създаде условия за укрепване на връзките между България и Турция в областта на бизнеса и образованието, но и създаде платформа за бъдещи инициативи и проекти. 


Организаторите обещават, че подобни събития ще продължат да се провеждат.



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓