REKLAM

Sınırda 3 kilo kokain ile yakalanan TIR şoförü Mehmet Kışlak tutuklandı

     SON GÜNCELLEME TARİHİ / 29. 01.2024  19:07



Türk TIR şoförü Mehmet Kışlak (38), 14 Ocak’da Kapitan Andreevo sınır kapısında  mont astarının içerisinde gizlenmiş 3 kilo 240 gram kokain ile yakalanmasının ardından dün çıkarıldığı Haskovo Bölge Mahkemesi'nce tutuklandı.


Mahkeme heyetine göre, sanığın özellikle yabancı uyruklu olması ve Bulgaristan'da adres kaydının bulunmaması nedeniyle gerçek anlamda büyük suç vakası işlediğinden kaçma tehlikesi bulunduğunu öne sürerek tutuklanmasını hükmetti. 


İşlediği suç nedeniyle 10 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 100 binden 200 000 bin levaya kadar para cezasına çarptırılabilir. 


Mehmet Kışlak'ın avukatı, sanığın para karşılığında tutuksuz veya Svilengrad'da bir adreste ev hapsiyle yargılanmasını istedi. Kadın avukat, bu  olayda müvekkilinin suçun işlendiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını ve uyuşturucu üzerinde parmak izi bulunmadığını da sözlerine ekledi. Sanığın sicil kaydı temiz olduğunu, ayrıca 7 aylık ve 4 yaşında iki küçük çocuğuna baktığı gerekçesiyle serbest kalmasını talep etti. 


Öte yandan sanık Mehmet Kışlak savunmasında montunda sarılı paketlerde uyuşturucu olduğuna bilmediğini, döviz taşıdığını söyledi. 


Savcı İvanova, sanığın olay günü, sürücü kabininde bulunan montunu, müfettişlerin kontrolü sırasında çekmeye çalıştığını ve tedirgin göründüğü söyledi. Suçun işlediğini hükmetti. 


 Sanık Mehmet Kışlak, Haskovo Bölge Mahkemesinin kararını, Filibe Temyiz Mahkemesi'nde itiraz hakkı bulunduğu açıklandı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓