REKLAM

Varna Hür Üniversitesi Türkçe yüksek lisans programı başlattı



''Çernorisets Hrabır'' Varna Hür Üniversitesi "Akıllı Güvenlik Sistemleri" Yüksek Lisans programında Türkçe eğitim veriyor.


İlk akademik eğitim yılında yüksek lisans öğrencileri arasında Tekirdağ İtfaiye Birliği temsilcilerinden oluşuyor. Eğitime üniversitenin akademik kadrosu, Varna Yüksek Denizcilik Üniversitesi profesörlerin yanı sıra, polis temsilcileri , Acil Sağlık Hizmetleri, Avrupa Tek Acil Durum Numarası 112 ve Varna Belediyesi temsilcileri katılıyor.


Yüksek lisans programında , uzay izleme ve doğal afetlerin yanı sıra insan eylemlerinden kaynaklanan risk tahmini için modern sistemlerle ilgili eğitimleri içeririyor . Ayrıca programda nüfusun, maddi ve kültürel değerlerin korunmasına ilişkin sorunlara da yer verilmektedir.


Varna Hür Üniversitesi, ulusal güvenlik alanında yabancı öğrenci yetiştirme konusunda yaklaşık 30 yıllık deneyime sahip. Bu konudaki güzel örnekler arasında Türk İtfaiye Teşkilatı ile yapılan ortaklık da yer alıyor. Bu doğrultuda Türkiye'nin ilk yüksek mühendislik eğitimine sahip itfaiye eri olan 300 itfaiyecinin eğitimi Varna'da tamamladı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓