REKLAM

Bakan Mariya Gabriel resmi ziyaret için Mısır'a geldi



Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ve beraberindeki heyet, bir günlük resmi ziyaret için Mısır'a geldi.


 Heyette Savunma Bakanı Todor Tagarev, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Georgi Gvozdeykov, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Bogdan Bogdanov, Yenilik ve Büyüme Bakanı Milena Stoiçeva ve Enerji Bakanı Rumen Radev yer alıyor.


Ziyaret, son 12 yıldır bir dışişleri bakanının yaptığı ilk ziyaret. Dışişleri Bakanlığı, 2026'nın diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıldönümü olduğunu ve bunun aynı zamanda iş birliğini stratejik ortaklık düzeyine getirmek için de bir fırsat olduğunu belirtiyor.Ziyaret kapsamında çok sayıda ve farklı alanlarda ikili anlaşmanın imzalanması bekleniyor.


Ticari gemi taşımacılığına ilişkin anlaşma 


7 Şubat'ta Bulgaristan Bakanlar Kurulu, Bulgaristan ile Mısır arasında, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Georgi Gvozdeikov'un bugünkü Mısır ziyareti sırasında imzalanması beklenen deniz ticari gemi taşımacılığına ilişkin anlaşmayı onayladı. Yeni hükümetlerarası belge, 1969'da imzalanan mevcut anlaşmanın yerini alacak ve Bulgaristan ile Mısır arasındaki taşımacılığın artırılmasına ve işbirliğinin derinleştirilmesine katkıda bulunacak.


Vize muafiyeti 


Bakanlar Kurulu ayrıca Bulgaristan ile Mısır arasında diplomatik ve resmi pasaport sahibi vatandaşların kısa süreli ikametleri için vize alma şartlarından karşılıklı muafiyete ilişkin anlaşmayı da onayladı. Diplomatik ve resmi pasaport sahiplerine yönelik vize zorunluluğunun kaldırılmasıyla, iki ülke arasında siyasi diyaloğun ve ticari bağlantıların etkinleştirilmesine ivme kazandırılması amaçlanıyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓