REKLAM

Bulgar sınır polisi öldüren zanlıya müebbet hapis



Türk – Bulgar sınırında, 7 Kasım 2022'de meydana gelen olayda Petır Bıçvarov adlı bir Bulgar sınır polisinin öldürülmesiyle ilgili yargılanan Engin ve Mustafa E. adlı iki kardeş hakkında mahkeme karar verdi.


Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu sabah saatlerinde yaptığı açık yargılama sonunda verdiği karar şöyle: Engin E., Petır Bıçvarov’u kasten öldürmekten ömür boyu, diğer bir askeri personeli ise öldürmeye teşebbüsten 12 yıl ve mala zarar vermekten 6 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Tutuklu olarak yargılanan sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.


Tutuksuz yargılanan Mustafa E., ise beraat etti. Ancak hakkındaki adli kontrol sürecek.


Olay nasıl yaşandı?


Olay, 7 Kasım 2022'de Türkiye ile Bulgaristan sınırında bulunan, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzadere Sınır Kapısı yakınlarındaki Küçünlü köyü ile karşısında kalan Elhovo'ya bağlı Golyam Dervent köyü sınırında meydana geldi.


 İddiaya göre, hayvancılıkla uğraşan Engin Erguvan ve kardeşi Mustafa Erguvan bölgeden geçtiği sırada, Bulgar sınır görevlileri tarafından fark edildi. Ağabey ve kardeşin kendilerini fark eden sınır görevlilerine av tüfeğiyle ateş açması sonucu başından vurulan Bulgar sınır polisi Petır Dimitrov Bıçvarov, hayatını kaybetti. Çatışmada sınırda görevli asker Raşko Raşkov ise yaralandı. 


Bulgar görevlilerin de ateş açarak cevap verdiği olay sonrası bölgeden kaçan Engin ve Mustafa Erguvan, kısa süre sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓