REKLAM

David Cameron Bulgaristan'da



İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel'in daveti üzerine bir günlüğüne Bulgaristan'a resmi ziyarette bulunuyor.


Bakanlar Kurulu binasında Başbakan Nikolay Denkov ve Mariya Gabriel ile görüşen David Cameron, Ukrayna'daki savaş ve yasa dışı göç sorunları görüşüldü.


Başbakan Nikolay Denkov görüşme sonrası basın toplantısında söyle konuştu :


" Görüşmemizde ortak ilgi alanları vardı. Ukrayna'daki savaşın rolü ve hepimizin sağlaması gereken yardım budur. Ukrayna birliklerinin bu cephede Avrupa'nın geleceği için savaştığı görüşünü paylaşıyoruz. Bu ulusal bir mesele değil. Bu, Avrupa'da ve dünya sahnesinde yıllar ve belki de gelecek on yıllar boyunca yaşanacak tarihi olayları önceden belirleyecek bir sorudur. Bu nedenle, Rusya'nın bu savaşı kazanmasına izin vermemek için Ukrayna'ya yardım etmek ortak amacımızdır. Çünkü bu son derece olumsuz sonuçlara yol açabilir". 


Göç sorunu 


"Derinlemesine konuştuğumuz bir diğer konu ise Avrupa'nın en üst düzeydeki sorunu olan göç konusu. Biliyorsunuz biz de bundan etkileniyoruz. Bulgaristan'da görülen göçmen miktarı açısından değil, bir bakıma bazı büyük Avrupa ülkelerinin karşılaştığı sorunların kurbanı olmamız açısından. Birleştiğimiz nokta, bu göç sorunlarının çözümünün ancak Avrupa çabasıyla bulunabileceğidir ve Avrupa bağlamında hem göçle mücadele hem de Avrupa bağlamında büyük önem taşıyan ayrıca bu konuda büyük deneyimi olan bir ülke olarak Büyük Britanya'yı da dahil ediyorum" diye ekledi Nikolay Denkov.


David Cameron'dan Putin açıklaması 



"Putin'in başka bir ülkeyi ele geçirmesine izin verilirse orada durmayacak, daha fazlasını isteyecek. Özgürlük için savaşmak istiyorsak, kendi sınırlarını koruyan ülkeyi desteklemeliyiz" dedi.


Cameron, "Bu yasadışı saldırganlığa karşı mücadelede haklı olduğumuzu biliyoruz" dedi. 


İngiltere'nin Ukrayna'ya yönelik 2,5 milyar sterlinlik paketinin halihazırda bulunduğunu ancak daha da önemlisi ABD Kongresi'nin Ukrayna'ya yönelik ABD yardım paketini bugün onaylayacağını vurguladı. İngiltere dışişleri bakanı, yalnızca Rus saldırganına karşı değil, tüm dünya adına mücadele ettiklerini söyledi.


Cameron, Sofya ziyareti sonrası Polonya'ya gidecek. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓