REKLAM

Delyan Peevski ile Cevdet Çakırov HÖH eş başkanları seçildi



Delyan Peevski ile Cevdet Çakırov Hak ve Özgürlükler Hareketi partisinin eş başkanları seçildi.


Bugünkü partinin 11. Kurultayda binin üzerinde delege eş başkanları seçti.


Partinin eski Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın istifası da kabul edildi.


HÖH Partisi'nin 1500 delegenin katılımıyla gerçekleşen " Yeni Başlangıç - İnsanlarla Birlik İçinde" sloganlı kurultayında, Cevdet Çakırov ve Dilyan Peevski'nin eş başkanlık görevine getirilmesi, partinin 34 yıllık tarihinde önemli bir dönemeç olarak kaydedildi. Çakırov, tıp doktoru olup aynı zamanda Liberal Enternasyonal'in başkan yardımcılığını yürütüyor. Peevski ise HÖH Meclis Grup Başkanı ve ülkenin önde gelen iş adamlarından biri olarak biliniyor.



Kurultay öncesinde eski Genel Başkan Mustafa Karadayı'nın istifası da delegeler tarafından kabul edildi. Bu değişikliklerle birlikte HÖH, yeni bir liderlik ve yönetim kadrosuyla yoluna devam etme kararı almış oldu.


Parti içindeki bu değişimlerin yanı sıra kurultayda, demografik krizle mücadele ve Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi gibi önemli konular da ele alındı. HÖH üyesi ve Avrupa Parlamentosu (AP) Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Eş Başkanı İlhan Küçük, partinin son 4 yıllık çalışmalarını değerlendiren bir rapor sundu.


Raporda öne çıkan konulardan biri, Bulgaristan'ın karşı karşıya olduğu demografik krizdi. Küçük, "Bulgaristan'da demografik sorunlar ciddi bir kriz seviyesine ulaştı. Daha iyi bir yaşam arayışı içinde yüzbinlerce yurttaşımız Bulgaristan'ı terk etti. HÖH, demografik krizin üstesinden gelmek için tespitlerden eylemlere geçmeli ve ulusal bir doktrinle ifade edilecek kapsamlı bir yaklaşım benimsemelidir" ifadelerini kullandı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓