
Haskovo Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün sabah 09.08'de 112 acil hattına Mineralni Bani Belediyesi'nde bomba ihbarı geldi.
İhbarda bulunan kişi belediyeye kendisi bomba koyduğunu söyledi. Bugün saat 10.00'da belediye meclisi toplanacaktı, ancak ihbar nedeniyle ara vermek zorunda kaldı. Belediyeye itfaiye, polis ve jandarmanın yankı sıra bomba imha uzmanı ekip geldi. Belediye binasına girişler bir süreliğine kapatıldı.
![]() |
| Meclis üyeleri ihbar sonrası dışarıya çıkartıldı |
Asılsız ihbarda bulunan şahız aranıyor. Mineralni Bani Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısı öncesi meclis başkanı Mehmed Latif'in değiştirilmesini talep eden bir imza sunuldu. Kısa bir süre sonra bombanın bulunmadığı bildirildi. Yönetimin çalışmalarına saat 10.45'te yeniden başlandı. Polis sahte bomba ihbarı yapan kişinin bulunup bulunmadığını söylemedi.
DPS (HÖH) partisindeki bölünmede, Haskovo bölgesinde Doğan'a sadık kalan tek belediyedeki belediye meclis başkanı Mehmed Latif, HÖH-Yeni Başlangıc Delyan Peevski'nin tarafına geçti. Ekim ayındaki seçimler öncesinde Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender gözaltına alındı ve Avrupa fonlarını kötüye kullanmakla suçlandı. Şu anda İskender ev hapsinde ve belediye geçici olarak başkan yardımcısı Nurtin Sabri tarafından yönetiliyor.
