Parlamento, Ukrayna'ya asker gönderilmemesine ilişkin bildiri kabul etti

Parlamento, belirli koşullar dışında ülke ordusunun Ukrayna'daki askeri eylemlere katılmamasına ilişkin bildiriyi kabul etti.


Bildiriye göre ordu, NATO, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) iradesi dışında Ukrayna'daki askeri eylemlere katılmaması gerektiği vurgulandı. Bildiride milletvekilleri, Avrupa'da istikrarın sağlanması ve korunmasıyla ilgilenen tüm tarafların dahil olacağı diplomatik müzakere süreci yoluyla Ukrayna'da kalıcı ve adil barışın sağlanması çağrısında bulundu.


Ayrıca Bulgar hükümetine, uluslararası çatışmaların diplomatik yollarla barışçıl çözülmesi politikasını sürdürmesi, çatışmaların azaltılmasına ve sürdürülebilir barışçıl çözümler bulunmasına yönelik girişimleri teşvik etmesi çağrısı yapıldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve diğer bazı siyasi liderler, Parlamento'nun Ukrayna'ya asker yollanmaması için bir kez daha tutum açıklamasını istemişti.


Kaynak: AA

Bulgaristan haberleri

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Български
Arama