Filibe İstinaf Mahkemesi,Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender'in görevden alınması kararını bozdu.
19 gün önce Haskovo Bölge Mahkemesi, Sofya Şehir Savcılığı'nın talebi üzerine Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümün İskender'in görevden alınması yönünde karar almıştı.
Yargıçlara göre savcılığın talep ettiği usuli zorlama tedbirinin alınması için ilk ön koşulun, yani sanığın genel nitelikteki kasıtlı bir suçtan sanık olarak yargılanmasının sağlandığını değerlendirmiştir. Ancak mahkeme, belediye başkanının görevden alınması için kanunda aranan diğer şartların da karşılanmadığı, yani olayın koşullarının objektif, kapsamlı ve tam olarak açıklığa kavuşturulmasını ve bu konuda yeterli gerekçe ve olgusal veriye ulaşılmasını engelleyebileceği kanaati taşımaktadır.
Dava 2019 yılında açılmış olup, o tarihten bu yana soruşturmaya ilişkin talep edilen belgeler sunulmuş, tüm tanıklar dinlenmiş, sanıklar da açıklama yapmıştır. Mahkeme bu nedenle Mümün İskender hakkında "görevden uzaklaştırma" yönündeki usuli zorlamanın doğruluğunu teyit edecek bir gerekçe bulunmadığını kabul etmektedir.
Filibe İstinaf Mahkemesi'nin kararı nahai nitelik taşımaktadır. Böylece Mümün İskender göreve tekrar başlayabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.
Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.