Şu ana kadar 50 Bulgar vatandaşı İsrail’den tahliye talebinde bulundu


  • Bulgaristan Dışişleri Bakanı Georgiev, vatandaşların güvenli tahliyesi için kapsamlı çalışmaların sürdüğünü açıkladı.


Son günlerde Orta Doğu’da yaşanan gerilimin artması üzerine, İsrail’de bulunan 50 Bulgar vatandaşı güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmek üzere resmi mercilere başvurdu. Konuya ilişkin Plovdiv'de açıklama yapan Dışişleri Bakanı Georg Georgiev tahliye çalışmalarına başladıklarını, ancak ne şekilde ve ne zaman gerçekleşeceği konusunda detaylar vermedi.


Bakan Georgiev, tahliye taleplerinin sürekli güncellenmekte olduğunu belirterek, söz konusu kişilerin tek bir bölgede toplanmış bir grup olmadığını vurguladı. Tahliyede önceliğin hız değil, vatandaşların güvenliği olduğunu ifade eden Georgiev,

“Bu kişilerin İsrail’deki son derece riskli bir bölgeden çıkarak, tehlike düzeyi yüksek başka bir bölgeden geçip, nihai olarak yine risk taşıyan bir bölgeye ulaşmaları gerekiyor. Bu nedenle mümkün olan en güvenli güzergahın sağlanması için tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmaktadır,” diye konuştu.


Ayrıca, İsrail’de görev yapan ve bölgede kalmayı tercih eden Bulgar diplomatik personelinin herhangi bir tehlike altında olmadığını belirten Georgiev, ülkedeki her yapının bomba sığınağına sahip olduğunu sözlerine ekledi.


Bulgaristan’ın Tel Aviv ve Tahran’daki büyükelçilikleri ile sürekli iletişim halinde olduğunu ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini aktaran Georgiev, vatandaşların güvenliğinin sağlanması için tüm önlemlerin eksiksiz alındığını vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Sliven'deki Tuida Kalesi'nde bulunan altın sikke imparator II. Justinus'a ait çıktı

Bulgaristan haberleri

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

Sliven’de 380 kilogram esrar ele geçirildi: İki Türk vatandaşı gözaltında