Bansko Caz Festivali kapsamında düzenlenen “Dünya Sahnesi” programı, dün akşam Türk caz sanatçısı Meltem Ege ve dörtlüsünü ağırladı. Ege’ye, Türkiye caz sahnesinin tanınmış isimleri Ozan Musluoğlu, Önder Focan ve Serkan Alagök eşlik etti.
Grup, sahnede 2011 yılında yayımlanan albümlerinden eserlerin yanı sıra, yalnızca üç ay önce çıkan Ege’nin son albümünden parçalar seslendirdi. Meltem Ege, konser öncesi düzenlenen basın toplantısında, müziklerinde Türk ezgileri bulunduğunu ancak bunların alışılmış tarzda olmadığını vurguladı. Programın sürprizlerinden biri, Türkçe sözlü bir salınımlı parçası oldu.
“Salınımlı caz tarzını Türkçeye uyarlamak kolay değil; dili bozmadan bu ritmi yakalamak ustalık ister,” diyen Ege, müzik ve dili ustaca harmanladıklarını ifade etti.
Meltem Ege ile Önder Focan’ın yolları 2006 yılında, Focan’ın kendi caz kulübünde genç yetenekler için düzenlediği bir yarışmada kesişti. Ege, bu yarışmayı kazanarak Finlandiya ve Litvanya’daki uluslararası caz yarışmalarına katılma hakkı ve maddi destek elde etti. Her iki yarışmada da birincilik elde eden sanatçı, o dönemden beri Focan ile pek çok projede buluştu.
Önder Focan, “Bir Türk şarkıcının uluslararası jüriyi bu kadar etkilemesi beni çok mutlu etti,” sözleriyle Ege’ye övgüde bulundu.
Meltem Ege, sahne çalışmalarının yanı sıra ABD’deki Kaliforniya Sanat Enstitüsünde öğretim görevlisi olarak genç müzisyenlerle çalışıyor. Cazın kuşaklar arası birikimle geliştiğini belirten Ege,
“Her yeni nesil kendi katkısını getirir. Geçmişin bilgeliği ile bugünün yenilikleri birleştiğinde caz güncelliğini korur” dedi. Fokan ise, “Biz gençlere yardım etmiyoruz; aslında karşılıklı olarak birbirimizden besleniyoruz” diyerek bu etkileşimin önemini vurguladı.
“Dünya Sahnesi”, Bansko Caz Festivali’nin en yeni projesi olarak, her akşam saat 19.00’da şehir parkındaki sahnede dünyanın farklı bölgelerinden müzisyenleri ağırlamaya devam ediyor. Etkinlik, Bansko Belediyesi ve Bulgaristan Festivaller Birliği’nin ortak organizasyonuyla gerçekleştiriliyor.
![]() |
Bansko Caz Festivali’nde “Dünya Sahnesi”ne Meltem Ege ve dörtlüsü damga vurdu |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.
Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.