![]() |
FOTOĞRAFLAR: haberbg.net |
Todorov, belediyenin yasa dışı inşaatla mücadele politikasının kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Şu anda yürürlükte olan 150 yıkım kararı bulunuyor. Bu operasyon, en kapsamlı yıkım sürecidir. Ardından mahallede yalnızca yasal yapılar kalacak.”
Başkan Todorov, sürecin ocak ayında başlatıldığını, tüm sakinlerin önceden bilgilendirildiğini ve sosyal hizmetler ile polisin bölge halkıyla görüştüğünü aktardı. Yıkımı yapılacak binaların şehir imar planı dışında ve devlet orman arazisi üzerinde olduğunu belirten Todorov, burada herhangi bir yasal inşaatın mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca evlerin büyük kısmının kaçak su ve elektrik bağlantıları ile kullanıldığını, hatta bazı kişilerin yasa dışı şekilde elektrik satışı yaptığını dile getirdi.
“Bu sistem, bölgedeki insanları bağımlı hale getiriyor. Bugünkü operasyonla buna da son vereceğiz” diye konuştu.
Şimdiye kadar 6 ailenin belediye konutlarına yerleştirilmek için başvurduğunu, kriterleri karşılayan diğer ailelerin de destekleneceğini bildiren Todorov, yıkılan yapılarla birlikte bölgede 550’den fazla kaçak binanın ortadan kaldırıldığını açıkladı.
Todorov, uzun vadede bu politikanın doğru olduğunun anlaşılacağını söyledi:
“Diğer şehirlerde belediyeler bu adımı atmadığı için büyük gettolar oluştu. Bu, ödenmeyen faturalar ve sosyal sorunları beraberinde getirdi. Bizim uygulamamız gelecekte Stara Zagora’yı bu sorunlardan koruyacak.”
Belediye Başkanı ayrıca, mahallede yasal olarak yaşayan ve vergi ödeyen sakinler için yeni altyapı projelerinin hazırlandığını duyurdu. Buna su ve kanalizasyon sisteminin yenilenmesi ile yol onarımları da dahil. Temizlenen alanların ise yeniden ormanlaştırılacağı belirtildi.
Yıkım operasyonunun güvenliğini sağlamak için 100’den fazla jandarma ve belediye görevlisi bölgede görev aldı.
![]() |
Belediye ekipleri kaçak yapıları yıkıyor |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.
Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.