Omurtag (Osmanpazarı) Belediyesi, şehir merkezi sakinlerini 10-11 Aralık tarihlerinde planlı su kesintisi konusunda uyardı.
Kesinti, 10 Aralık saat 08:30’da başlayacak ve 11 Aralık saat 10:30’a kadar sürecek.
Belediye açıklamasında, kesintinin yeni su boru hatlarının mevcut şebekeye bağlanması ve su temin hattının devreye alınması için yapılan inşaat ve montaj çalışmaları nedeniyle gerçekleştirileceği belirtildi. Bu çalışmalar, “Omurtag Şehri İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi” kapsamında yürütülüyor.
Belediye, vatandaşları ve işletmeleri önceden yeterli su temini yapmaları konusunda uyardı. Su temini normale döndükten sonra, geçici basınç düşüklüğü veya bulanık su gibi durumlar yaşanabileceği, şebekenin tamamen temizlenmesiyle bu sorunların ortadan kalkacağı bildirildi.
Çalışmalar, Omurtag Belediyesi ve Tırgovişte Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor. Projenin tamamlanabilmesi için geçici olarak Yastrebino (Doğanlar) Barajı’ndan su sağlanması durdurulacak.
Öte yandan, 10-11 Aralık tarihlerinde, “Omurtag için Su” sivil oluşumu tarafından altyapı sorunlarına dikkat çekmek amacıyla protesto gösterileri düzenlenecek.
