
Hak ve Özgürlükler İttifakı’nın (APS) Onursal Başkanı Ahmed Doğan, partisinin Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e destek vereceğini duyurdu.
APS’nin Facebook hesabından yapılan paylaşımda Doğan,
“Tebrikler Sayın Cumhurbaşkanı! Ele geçirilmiş devletimize karşı mafya karşıtı bir cephenin oluşturulmasında belirleyici tek aktör sizsiniz. Biz, Hak ve Özgürlükler İttifakı olarak koşulsuz biçimde yanınızdayız” ifadelerine yer verdi.
Doğan açıklamasında, önlerinde yoğun ve zorlu bir süreç bulunduğunu belirterek,
“Önümüzde çok iş var. Ancak ortak çaba, koordinasyon ve birliktelikle tüm kuşakları ‘derin devletin’ tasfiyesi için harekete geçirebilir ve demokrasiye yeniden bir başlangıç yapabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.
APS Onursal Başkanı mesajının sonunda, “Sağlıklı olun ve daha iyi bir Bulgaristan için verdiğiniz mücadelede aynı kararlılıkla devam edin” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, dün ulusa yönelik yaptığı özel konuşmada, istifasını bugün Anayasa Mahkemesi’ne sunacağını açıklamıştı.