![]() |
| ViK tarafından temin edilecek F300 çapında toplam 398 metre boru değiştirilecek 📷 haberbg.net |
Belediye yönetiminden yapılan bilgilendirmeye göre karar, bugünden itibaren önümüzdeki perşembe gününe kadar geçerli olacak. Kentin bazı bölgelerinde dördüncü gündür su temininde kesinti ya da ciddi aksamalar yaşanıyor.
Ana isale hattının patlaması, kentte beş ayrı noktada arızaya yol açtı ve Asenovgrad nüfusunun büyük bölümünün içme suyu teminini olumsuz etkiledi. Belediye Başkanı Hristo Grudev, NOVA televizyonuna yaptığı açıklamada, yaşanan sorunun kapsamına dikkat çekti.
Grudev, kısmi olağanüstü hâl kararının, ana isale hattının hızlı şekilde yenilenmesi ve mevcut hattın yol altyapısının altına alınarak güzergâhının değiştirilmesi için gerekli idari ve teknik adımların kısa sürede atılmasına imkân sağladığını belirtti. Onarım çalışmalarının ViK-Plovdiv (Plovdiv Su ve Kanalizasyon İdaresi) ile koordinasyon içinde yürütüleceğini ifade etti.
Yetkililer, ViK tarafından temin edilecek F300 çapında toplam 398 metre borunun değiştirileceğini açıkladı. Kazı ve altyapı çalışmalarının ise Asenovgrad Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.
Belediye Başkanı Grudev, onarım çalışmalarının bugün itibarıyla başlatıldığını vurguladı. Ayrıca ana isale hattının üzerine bir konut inşa edildiğini hatırlatan Grudev, bu yapının yapılmasına kimin izin verdiğinin tespit edilmesi amacıyla belediyenin bugün savcılığa başvuracağını duyurdu.
"21. yüzyılda bu koşullarda yaşamak kabul edilemez"
Kent sakinleri ise yaşanan sorunun münferit değil, kronik olduğunu dile getiriyor.
Mahalle sakinlerinden Dimitır Babrekov, BNT önünde yaptığı açıklamada,
“Suyun kesik olduğu mahallelerden birinde yaşıyorum ve doğrudan etkilendim. Yerinde yaptığımız incelemede, kentin büyük bölümünü besleyen ana isale hattının patladığını tespit ettik. Sorun şu ki bu hat, tüm izinleri alınmış ve yetkililerin bilgisi dâhilinde inşa edilmiş bir binanın altında bulunuyor. Son iki gündür sorumluluk bir kurumdan diğerine atılıyor. Asıl mağdur olan ise günlerdir susuz kalan vatandaşlar” dedi.
Bir diğer mahalle sakini Petya Pilyafova da, “Bu yaşanan tek seferlik bir durum değil. Mahallemizde en az iki haftada bir, birkaç saat süren su kesintileri oluyor. Bu olayın yaşanabilmesi için birilerinin izin vermiş olması gerekiyor. İki küçük çocuğum var ve şişe sularla idare etmek zorundayım. 21. yüzyılda bu koşullarda yaşamak kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.
