Koşukavak'ın Elmalıdere köyü selde en çok hasar gören yerleşim yeri

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net
Koşukavak'da dünkü selin ardından hasar tesspit çalışmaları başladı.


Krumovgrad Belediye Başkanı Sebihan Mehmed’in kararıyla, şiddetli ve aralıksız yağışların yol açtığı ciddi hasarlar nedeniyle belediye sınırları içindeki çok sayıda yerleşimde afet durumu ilan edildi. Karar, 14 Ocak 2026’ya kadar uygulanacak.


Afet durumu; Krumovgrad kent merkezi ile Vransko, Polkovnik Jelyazovo, Edrino, Ovçari, Oreh, Guliika, Rogaç, Kamenka, Slivarka, Podrumçe, Dajdovnik, Pelin, Gorna Kula, Zlatolist, Baratsi, Kovil, Moryantsi köyleri ile Grivka köyüne bağlı Zimornitsa mahallesi, Malka Kamenyane köyüne bağlı Sinoguška mahallesi, Guliya köyüne bağlı Suhovo mahallesi, ayrıca Limets, Lajıçnik ve diğer bazı mahalleleri kapsıyor.

Koşukavak'ın Elmalıdere (Buk) köyü selde en çok hasar gören yerleşim yeri. Köyde 600 metre alanı kaplayan asfalt yolu hasar görmüş. Köy sakinlerinden Bekir Kırkhasan, HABERBG.NET'e yaptığı konuşmasında, sel suların köprüyü aştığını ifade ederek,

"Arabayla geçmeye çalışırken taşkınlık olduğunun farkına vardım ,1 saat bekledim cok taş ve ağaç getirdi. Daha sonra hemen temizlemeye başladık. Çok yağış oldu. Önceki gün ve gece durmamasıya yağdı." dedi. 

Bekir Kırkhasan

Belediye Başkanı Sebihan Mehmed ile birlikte HÖH-Yeni Başlangıç milletvekilleri ile partinin genel başkan yardımcıları incelemelerde bulundu


Belediye Başkanı Sebihan Mehmed şehir merkezinde sel suların geri çekildiğini, sabah saatlerinde sadece bir binanın zemin katlarında biriken suların atıldığını. Elektrik arızaların giderildiğini söyledi. İçme suyu sağlandı.





Yağışların ardından yükselen Krumovitsa Nehri’nin su seviyesi düşerek yeniden yatağına çekildi. Kent genelinde ve Drujba Mahallesi’nde su biriken cadde ve sokaklar tahliye edilirken, bir bina dışında tüm konutlarda elektrik enerjisi yeniden sağlandı. Su basan bodrum ve zemin katlarda tahliye çalışmaları sürüyor.

En ciddi sorun ise içme suyu temininde yaşanıyor. Yağışlar nedeniyle pompa istasyonunun da sular altında kaldığını belirten Mehmed, su dağıtımının yeniden sağlanması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bölge Sağlık Müfettişliği tarafından yapılan uyarıda, suyun geçici olarak içme ve yemek yapımında kullanılmaması istendi.

Selden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinin Bukmahala, Lıjiçnik ve Zimornitsa köyleri olduğu bildirildi. Bu bölgelerde bazı yol kesimleri zarar görürken, Zimornitsa çevresinde yıkılan bir köprü nedeniyle ulaşım geçici olarak kesildi. Suyun çekilmesiyle birlikte, yol bağlantısının yeniden sağlanması amacıyla toprak ve kaya dolgu çalışmalarına başlandığı açıklandı.


Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Български
Arama