Miroslav Yordanov, Kubrat Belediye Başkan Vekili seçildi


Kubrat Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Miroslav Yordanov’u oy birliğiyle belediye başkan vekili olarak seçti. Toplantıya katılan 21 belediye meclis üyesinin tamamı “evet” oyu kullandı; ret veya çekimser oy çıkmadı.


Bu karar, 26 Ocak tarihinde İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı ve önceki belediye başkanı Alkin Nebi’nin, hakkında kesinleşmiş mahkeme kararıyla çıkar çatışması tespit edilmesi nedeniyle görev süresinin sona erdirilmesinin ardından alındı.


Mahkeme kararına göre Alkin Nebi, Ekim 2021 – Haziran 2024 döneminde, seçimlerin organizasyonu ve teknik hazırlıkları kapsamında fazla mesai yapılmasına ilişkin emirler yayımladı. Bu emirlerde kendisini de kapsama alarak ek ücret alması, çıkar çatışması olarak değerlendirildi.


Belediye Meclisi Başkanı Nurşen Halilova, gündem maddesini sunarken, kararın yasal çerçevede ve belediye yönetiminin kesintisiz işlemesini sağlamak amacıyla alındığını belirtti. Halilova, 

“Yeni seçilecek belediye başkanının yemin ederek göreve başlamasına kadar belediyenin normal işleyişinin sağlanması için geçici bir görevlendirme yapılması zorunludur,” dedi.


Oturum sırasında, mevcut belediye başkan yardımcısı Miroslav Yordanov’un başkan vekili olarak atanması önerildi. Öneri, meclis salonunda yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle kabul edildi.


Yordanov, yeni belediye başkanının seçilip göreve başlamasına kadar Kubrat Belediyesi’ni geçici olarak yönetecek.

Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Български
Arama