Geçici kabinenin üyeleri açıklandı


19 Nisan'da düzenlenecek erken parlamento seçimlerini hazırlayacak geçici kabinenin üyeleri açıklandı. 


Cumhurbaşkanı İliyana Yotova, 10 kişilik listeden oluşan aday kadrosunda geçici hükümetinin başbakanı olarak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Andrey Gyurov'u görevlendirdi. Başbakan Gyurov kabinede yer alacak üyelerini Cumhurbaşkanı Yotova'ya sundu.


Geçici kabinenin bakanlar listesi açıklandı:


  • Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı: Andrey Yankulov
  • Avrupa Fonlarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı: Mariya Nedina
  • Adil Seçimlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı: Stoil Tsitselkov


Maliye Bakanı: Georgi Klisurski

İçişleri Bakanı: Emil Deçev

Dışişleri Bakanı: Nadejda Neynski (Bulgaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi)

Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı: Angelina Boneva


Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı: Korman İsmailov

Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı: Hasan Ademov

Savunma Bakanı: Atanas Zapryanov

Yenilik ve Büyüme Bakanı: İrena Mladenova


Eğitim ve Bilim Bakanı: Sergey Ignatov

Sağlık Bakanı: Mihail Okoliyski

Kültür Bakanı: Nayden Todorov

Tarım ve Gıda Bakanı: İvan Hristanov


Çevre ve Sular Bakanı: Yulian Popov

Ekonomi ve Sanayi Bakanı: İrina Ştonova

Enerji Bakanı: Trayço Traykov

Elektronik Yönetim Bakanı: Georgi Şarkov


Turizm Bakanı: İrena Georgieva

Gençlik ve Spor Bakanı: Dimitır İliev



Gyurov: Alanında uzman kişilere görev verildi


Geçici Başbakan Gyurov, kabinede yer alan tüm bakanların sorumluluğunu üstlendiğini belirterek, kamuoyunun odağında özellikle İçişleri Bakanı’nın bulunduğunu söyledi.


Göreve getirilen Emil Deçev’in ceza hakimi olduğunu hatırlatan Gyurov, önceki seçimlerde İçişleri Bakanlığı’nın seçim sürecindeki ihlalleri tespit etmesi ile bu ihlallerin yargı kararlarına dönüşmesi arasında kopukluk yaşandığını ifade etti. Deçev’in bu iki süreci birleştireceğine inandıklarını belirten Gyurov, seçim döneminde işlenen her türlü ihlalin sorumlularının hesap vereceğini vurguladı. İçişleri Bakanı’nın herhangi bir siyasi partiyle bağlantısının olmamasının özellikle önemli olduğunu kaydeden Gyurov, böylece siyasi kampanya yürüttüğü yönünde suçlamaların önüne geçileceğini dile getirdi.


Kabinedeki isimlerin kendi alanlarında uzman kişiler olduğunu söyleyen Gyurov, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Hasan Ademov’un daha önce 47’nci Ulusal Meclis’te Sosyal Komisyon Başkanlığı yaptığını hatırlattı. Ademov’un geçmişteki deneyimi nedeniyle bu göreve önerildiğini belirtti.


Tarım ve Gıda Bakanı İvan Hristanov ile de birlikte çalıştığını ifade eden Gyurov, tarım sektöründen kendisi hakkında olumlu geri dönüşler aldığını söyledi.


Adil seçimlerin sağlanması için yalnızca İçişleri Bakanlığı’nın alacağı tedbirlerin yeterli olmadığını vurgulayan Gyurov, vatandaşların sürece aktif katılımının da büyük önem taşıdığını dile getirdi. Uzun yıllar Merkez Seçim Komisyonu’nun Sivil Konseyi’nde görev yapan Stoıl Tsitselkov’un bu bağın kurulmasına katkı sağlayacağını ve seçim sürecini ayrıntılarıyla bildiğini ifade etti.


Gyurov, sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Tam bilgi sağlanmalı ve profesyonellerin işlerini yapmalarına imkân tanınmalıdır” dedi.

Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Arama
Balkan Radyosu