![]() |
| Zam oranı yüzde 14,2 olarak hesaplandı 📷 haberbg.net |
Valilik basın merkezinden yapılan açıklamada, söz konusu artışın bölge halkının önemli bir kısmı için karşılanamayacak düzeyde olduğu belirtildi.
Enerji ve Su Düzenleme Komisyonu (KEVR) tarafından 19 Aralık 2025 tarihinde alınan karara göre, 1 Mart'dan içme suyu, atık suyun uzaklaştırılması ve arıtılması hizmetleri dâhil olmak üzere bir metreküp suyun fiyatı mevcut 2,34 avrodan 2,65 avroya yükseltilecek.
VİK'ten resmi bilgi ve doküman talep etti
Yeni para birimine geçiş süreci nedeniyle Kırcaali Su ve Kanalizasyon Şirketi (VİK) fiyat güncellemesini iki ay erteledi. Buna göre yeni tarifeler 1 Ocak yerine 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girdi. Vali Todorov, fiyat artışının dayanağı olan belgeler ve hesaplamalar hakkında su tedarikçisinden resmi bilgi ve doküman talep etti. Bu belgeler doğrultusunda bölge yönetimi tarafından bir analiz yapılacağı ve gerekli yasal adımların değerlendirileceği bildirildi.
Todorov, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Fiyatlarının Düzenlenmesine ilişkin yönetmeliğin 29. maddesine göre KEVR’in yürürlükteki iş planı kapsamında her yıl onaylanmış fiyatları güncelleme yetkisine sahip olduğunu hatırlattı. Söz konusu değişiklikler, su operatörlerinin sunduğu veriler doğrultusunda komisyon tarafından her yıl yapılabiliyor.
Kırcaali Su ve Kanalizasyon Şirketi’nin 2022–2026 dönemine ilişkin faaliyet geliştirme iş planı, 30 Aralık 2022’de KEVR tarafından onaylanmıştı. Plan daha önce 16 Kasım 2022 tarihinde Kırcaali Su ve Kanalizasyon Birliği Genel Kurulu tarafından, bölgedeki belediyelerin, Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ile Çevre ve Su Bakanlığının temsilcilerinin oylarıyla kabul edilmişti.
Todorov’un, konuyla ilgili girişimleri hakkında Kırcaali ilindeki yedi belediye başkanını da bilgilendirdiği açıklandı.
