gün kaldı Seçim ERKEN SEÇİM

Lozarevo Tüneli’nde sona gelindi: Balkanların en uzun demir yolu tünelinde son 90 metre kaldı

Bakan Yardımcısı Murat Türk tünelin inşaatında incelemlerde bulundu
📷 Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı
İnşası süren ve Balkanlar’ın en uzun çift hatlı demir yolu tüneli olma özelliğini taşıyan Lozarevo Tüneli’nde kazı çalışmalarının tamamlanmasına son 90 metre kaldı.


Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Murat Türk, bugün sahada yaptığı incelemeler sırasında çalışmaların her iki uçtan sürdürüldüğünü ve kalan bölümün zorlu jeolojik koşullara sahip bir alanda bulunduğunu açıkladı. Türk, projenin kalite ve güvenlik standartları çerçevesinde titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.


Stratejik proje 1987'de başladı


İncelemeye katılan Ulusal Demir Yolu Altyapı Şirketi Genel Müdürü Yordan Vırbanov ile birlikte yetkililer, sahadaki mevcut durumu, güçlendirme çalışmalarını ve ilerleme sürecini değerlendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, proje kapsamında yüklenici firma ve denetim ekipleri, karşılaşılan teknik zorluklar ile riskleri azaltmaya yönelik önlemler hakkında bilgi verdi.


Lozarevo Tüneli’nin, Kuzeydoğu ile Güneydoğu Bulgaristan arasındaki demir yolu bağlantısını güçlendirmesi beklenirken, toplam 2 bin 774 metre uzunluğundaki proje Balkanlar’ın en uzun çift hatlı demir yolu tüneli olarak öne çıkıyor.


1987 yılında başlanan ancak finansman yetersizliği nedeniyle uzun yıllar durdurulan proje, 2024 yılında yeniden başlatılarak hız kazandı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tünelin iki ucu ilk kez birleşmiş olacak.

Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Yukarı Çık
Arama
Balkan Radyosu