![]() |
| FOTOĞRAFLAR: haberbg.net |
Yenileme çalışmaları, AB'nin Yeniden Yapılanma ve Dayanıklılık Mekanizması kapsamında enerji verimliliği önlemlerinin uygulanmasını öngören çalışma doğrultusunda hayata geçirildi.
Çalışmalar üç yönetim binasında gerçekleştirildi. Bu kapsamda çatı yapıları tamamen ya da kısmen yenilendi. Binalara güneş enerjisi sistemi ve dış cephelere ısı yalıtımı sistemi kuruldu. Ayrıca yeni kapılar ve pencereler takıldı.
Kırcaali’deki çalışmaların yanı sıra Ardino ve Podkova’daki itfaiye hizmeti binaları da enerji verimliliği kapsamında yenilendi. Böylece üç yerleşimdeki itfaiye hizmeti binaları daha düşük enerji tüketimi sağlayacak şekilde modern hale getirildi.
Bakan Demerciev,Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne bağlı yeni yenilenen hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, itfaiye ve sivil savunma personelinin toplum nezdinde en yüksek güvene sahip kurumlardan biri olduğunu belirterek, teşkilatın ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi. Bakan, açılışı yapılan binanın, Bulgaristan’ın İyileşme ve Dayanıklılık Planı kapsamında yenilenecek toplam 65 binadan biri olduğunu belirterek, tesisin personelin görevlerini daha iyi koşullarda yerine getirmesine katkı sağlayacağını söyledi.
“Her gün büyük fedakârlıkla yürüttüğünüz görev, toplum tarafından son derece takdir edilmektedir. Sizler, İçişleri Bakanlığı sistemi içerisinde kamu güveni ve toplumsal desteği en yüksek olan birimlerden birisiniz” diyen Bakan, diğer kurumların da aynı seviyede güvene ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti.
Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma teşkilatının yalnızca modern binalara değil, yeni ekipmanlara ve kişisel koruyucu donanıma da ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bakan, devletin bu konuda eksikleri bulunduğunu kabul etti.
“Size karşı borçluyuz. Çünkü yalnızca hizmet binalarına değil, yeni kıyafetlere, ekipmanlara ve modern teknik araçlara da ihtiyacınız var” ifadelerini kullandı.
Özellikle kriz durumlarında büyük katkı sağlayacak bir uzay gözlem merkezinin projeden çıkarılmasını eleştiren Bakan, bunun önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti.
“Gerçek kriz koşullarında bize çok yardımcı olacak bir uzay gözlem merkezi projeden çıkarıldı. Bu ileri görüşlü olmayan bir karardı. Şimdi bu eksikliği farklı yollarla telafi etmeye çalışacağız” dedi.
Demerciev, sözlerin devamında ,
“Önümüzde yaz sezonu var ve omuzlarınızdaki sorumlulukların farkındayız. Bize her zaman güvenebilirsiniz. Biz sizin profesyonelliğinize, özverinize ve fedakârlığınıza güveniyoruz” diye konuştu.





