Happy Birthday Yıldönümü

12. Koca Yusuf Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Abdulbaki Kara oldu


Deliormanlı ünlü pehlivan Koca Yusuf’un doğduğu Şumnu bölgesine bağlı Çerna (Karalar) köyü, 12. Koca Yusuf Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne ev sahipliği yaptı. Dokuz ülkeden pehlivanların katıldığı organizasyonda başpehlivanlığı Abdulbaki Kara kazandı.


Bulgaristan Türkleri başta olmak üzere Deliorman ve Balkanlar’daki Türk toplumundan çok sayıda kişinin izlediği güreşlerde Bulgaristan, Türkiye, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Kıbrıs, Romanya, Moldova, Arnavutluk ve Ukrayna’dan pehlivanlar mücadele etti.


Günün en önemli mücadelesi başpehlivanlık kategorisinde yaşandı. Rakiplerini geride bırakan Abdulbaki Kara, 12. Koca Yusuf Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Milli güreşçi İsmet Karabulut ise Başaltı Boyu’nda şampiyonluğa ulaştı.



Koca Yusuf Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Yalçın Yiğit, yağlı güreş geleneğinin Türkiye sınırlarını aşarak Balkanlar'da da yaşatıldığına dikkat çekerek,

 “Yağlı güreşler sadece ülkemizde yapılmıyor. Balkanlarda, Batı Trakya’da ve Türklerin bulunduğu diğer ülkelerde de geleneksel hale gelmiş yağlı güreşlerimiz yapılıyor. Buralara sahip çıkalım. Buraları görmezden gelmeyelim. Güreşlerde bulunalım.” dedi.


Program kapsamında Kırcaali Tiyatrosu tarafından müzik ve dans gösterileri sunuldu. Ünlü sanatçı Orhan Murat da sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Yukarı Çık
Arama
Balkan Radyosu