REKLAM

Başkan Altepe Bulgar Gazetecilere Bursa'yı Anlattı

Haber: Başkan Altepe Bulgar Gazetecilere Bursa'yı Anlattı
Fotoğraf:Bursa Büyükşehir Belediyesi
Bursa'yı daha yakından tanımak ve yapılan yatırımları yerinde incelemek amacıyla kente gelen Bulgaristanlı gazeteciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep AltepeBulgaristan'ın Kırcaali, Haskovo, Filibe ve
bölgelerinden gelen basın mensupları ile Tarihi Belediye Binası'ndaki makamında bir araya geldi. Bulgar gazetecilere Bursa ve Türkiye hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Balkanlara yapılan yatırımları anlattı. Bursa'da Bulgaristan'dan gelen çok sayıda vatandaşın yaşadığını ifade eden Başkan Altepe, "Bulgaristan ile yüzyıllardır komşuyuz. Aynı duyguları birlikte yaşadık. Bursa olarak son 10 yıldır, Türkiye ile Balkanlar arasında köprü görevi görüyoruz. Kendimizi Balkanların kardeşi ve dostu olarak görüyoruz" dedi.
Balkan ülkelerinin de gelişip kalkınmasından yana olduklarını dile getiren Başkan Altepe, ülkeler arasında gerçek anlamda samimi diyaloglar kurmanın da önemli olduğunu söyledi. Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları da anlatan Altepe, "Bölgenin en büyük ihtiyacının huzur, barış ve kardeşlik ortamı olduğunu düşünüyorum. Gelişme ve kalkınma, ancak huzur ortamında olur" diye konuştu.
Bursa'nın deneyimlerini yerinde görmek istediklerini belirten Bulgaristanlı gazeteciler de merak ettikleri konular hakkında Başkan Altepe'den detaylı bilgiler aldı. Başkan Altepe, ziyaretin sonunda konuklarına Bursa'ya özgü hediyeler de verdi.
HABERBG/Olay gazetesi
Hasan Molla,Bursa

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓