REKLAM

Bulgaristan'ın en yoksul kenti Vidin'de öğrenciler Kahramanmaraş'taki Şehitler Ortaokuluna bağış yaptı

🔺İvan Vazov İlkokulu Öğrenci Konseyi  öğrencileri ve pedagoji danışmanı Kiril Georgiev

Bulgaristan'ın en yoksul kenti Vidin'de öğrenciler, 6 Şubat depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'taki Şehitler Ortaokuluna, iki gün içinde topladıkları 3200 levayı okulun hesabına yatırdı.


Vidin'deki İvan Vazov İlkokulunda, depremden etkilenen Türkiye'nin Kahramanmaraş kentindeki Şehitler Ortaokulu için yardım kampanyası düzenlendi. Okulun pedagojik danışmanı Kiril Georgiev, bağış kampanyasının Öğrenci Konseyi öğrencileri tarafından yürütüldüğünü ve iki gün içinde 3 bin 200 levanın üzerinde paranın toplandığını, bu miktarı da Erasmus+ programı kapsamında proje ortağı oldukları Kahramanmaraş Şehitler Ortaokulu'nun banka hesabına aktarıldığını söyledi. 


Türkiye'deki yıkıcı depremlerin ardından okul müdürü Proletka Tsvetkova ve “Duvarsız Sınıf” projesinin koordinatörü Plamenka İvanova'nın girişimiyle, depremzede meslektaşı öğretmen ve öğrenciler için bir yardım kampanyası düzenlendi. Bu kampanyaya öğretmenlerden öğrenci ve okul personeline kadar destek çıkanlar oldu.  Kiril Georgiev, Öğrenci Konseyinin sadece bir buçuk ay içinde iki yardım kampanyası yürüttüklerini, birincisi "Bulgar Noeli" ulusal kampanyası aracılığıyla çocuklara destek olmak için, diğeri ise Türkiye'deki akranlarına destek çıkmak için bağış topladıklarını ifade etti.


İvan Vazov İlköğretim Okulu Öğrenci Konseyi'nden yedinci sınıf öğrencileri Raisa Rosenova, Nikol Nikolaeva ve Rostislava İvanova, hayırseverlik girişiminin bir parçası olarak okula herkesin istediği miktarda bırakabileceği bağış kutuları yerleştirdiklerini açıkladılar. Konsey Başkanı Raisa Rosenova, Kampanyayı duyurmak için okul idaresini ve sınıf arkadaşlarını imkanları ölçüsünde yardım etmeye çağırdıklarını söyleyerek, 

''Bu yardım kampanyasına kendi arzumuzla katıldık ve ortak proje yürüttüğümüz okulun depremzede öğrencilerine yardım etmek ve onları desteklemek için katkıda bulunduk'' dedi.


7 sınıf öğrencisi Nikol, Türkiye'den öğrenci ve öğretmenlerin başka bir proje için okula geldiklerini anlattı ve 

"Oralı arkadaşlarımız var, geldiklerinde tanıştık; sohbet ettik, farklı eğlenceli şeyler yaptık ve onlarla empati kurduk. Bu yüzden bağış kutularını koymaya karar verdik" dedi.


Aynı sınıf öğrencisi Rostislava ise  ''Tüm depremzedelere yardım etmek mümkün değil ama benim için önemli olan bizim gönüllü olmamız ve zor bir anda onlara yardım etmemizdir" diye konuştu.


Pedagojik Danışmanı Kiril Georgiev, ortak proje kapsamında mart ayında Kahramanmaraş'a bir ziyaret planlandığını, ancak mevcut durumda gerçekleştirilemeyeceğini kaydetti. Georgiev,

''Mayıs ayında İtalya'ya ortak bir ziyaretimiz var ve umarım Kahramanmaraş'taki okuldan meslektaşlarımızı orada görürüz ve herkes hayatta ve iyi olur'' dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓