REKLAM

Büyükelçi Sekizkök, depremzedelere bağış kampanyası düzenleyen HÖH partisine teşekkür etti

Büyükelçi Sekizkök ve BAL-GÖÇ Başkanı Emin Balkan parti merkezinde 📷 HÖH Basın Merkezi

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremlerin ardından, depremzedelere yönelik ulusal bağış kampanyası düzenleyen Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) genel merkezine giderek teşekkürlerini iletti.


Büyükelçi Sekizkök ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Emin Balkan HÖH lideri Mustafa Karadayı ile çalışma toplantısında bir araya geldi. Parti merkezinde geçekleşen toplantıya HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov ve HÖH Gençlik Kolları Başkanı Sezgin Mehmed katıldı.


Toplantıda partinin devam eden bağış kampanyası ele alındı. Mustafa Karadayı, geniş çaplı bağış kampanyasına partinin teşkilatları katıldığını, ilçe merkezlerin bağış noktasına dönüştürüldüğünü söyledi. Kampanyaya 1.500'den fazla gönüllü katılıyorKaradayı, bağışların sadece HÖH üyeleri ve sempatizanları tarafından değil, tüm Bulgaristan vatandaşları tarafından yapıldığını vurguladı.


Toplanan yardımlardan 1,6 milyon levası 650 çadır alındı. Bunlardan on adeti 400 metrekarelik NATO standartlarına uygun çadırlar, geri kalan 640 adet ise beş kişilik. 5 bin adet portatif yatak alındı.


Türkiye Cumhuriyeti'nde zor durumdaki insanlara destek olmak için 200 tonun üzerinde gıda-konserve ve bakliyat, 140 tonun üzerinde giysi, 36.000'in üzerinde battaniye, 3.000'in üzerinde paket çocuk bezi, 10.000'in üzerinde koli hijyen malzemeleri, bin adet elektrik sobalar ve 15.000 jeneratör, bataryalar ve odun sobaları gönderildi.


Büyükelçi Sekizkök, hem HÖH teşkilatlarına hem de bağış kampanyasına katılan tüm Bulgaristan vatandaşlarına yürekten teşekkür etti. BAL-GÖÇ Başkanı Prof. Emin Balkan, deprem bölgelerinde yaşayan Bulgaristan göçmeni depremzedelere yönelik bağış yaptıklarını açıkladı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓